Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paula Ebys pik till maken Thomas - det vägrar hon ställa up på: "Vill man provocera..."

24 jul, 2023, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Tilde de Paula Eby
Tilde och maken Thomas har varit gifta sedan 2012. Foto: TT

Tilde de Paula Eby och maken Thomas Eby har en stor härlig familj, men det finns en grej som Tilde vägrar med maken.

Annons

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest folkkära programledare och journalister. Hon har länge varit ett ansikte i branschen och programlett många kända program. Under flera år var hon programledare för Nyhetsmorgon men gick sedan över till eftermiddagsprogrammet Efter fem.

SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula EbyBrand logo
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby

Hon jobbar även på under sommaren med sin egna talkshow "Tilde", där hon intervjuar härliga gäster och bjuder in olika musikgäster. Men när hon inte jobbar har hon ett rikt familjeliv.

Tilde och maken Thomas sorg

Sedan 2012 har hon varit gift med sin livs kärlek Thomas Eby. Hon delar ofta med sig av sin kärlek för maken och visar upp deras kärleksfulla vardag. Tillsammans har de sonen Iliyah och från tidigare relationer har Tilde även barnen Naemi, Elian och Zion.

Annons

En riktigt stor och härlig familj, men Tilde berättade 2020 i podden "Nemo möter en vän" att trots hennes fyra härliga barn har hon och Thomas alltid önskat att utöka familjen ytterligare.

– Det vore förmätet av mig att säga ”vad sorgligt att jag inte fick fem barn”, men det fanns plats för ett barn till i hjärtat. Det hade varit så välkommet. Det fanns en tanke och en önskan om att det skulle komma en till, men det blev inte så, och det är helt okej, sa hon så och påpekade att hon ändå är lyckligt lottad med sina fyra barn.

Hon berättar att hon även har gett förslaget att ta hormonbehandlingar men att hennes make satte stopp för detta utan menade "blir det så blir det".

– Det är skillnad om jag inte hade fått några barn, då hade man nog varit mer benägen att göra allt man kan, sa hon i podden.

Det vägrar Tilde göra i relationen med maken

Nu har det gått några år och Tilde stortrivs med sin kärleksfulla och härliga familj. Men nyligen berättade hon i en intervju med Amelia att det är en grej hon vägrar med Thomas. Hon tänker nämligen inte skaffa sig en ny bebis i form av en lurvig vän.

Annons

– Vill man provocera ska man erkänna sig som icke djurmänniska. Jag skulle aldrig få för mig att skaffa husdjur. Alltså aldrig. Jag har fyra barn och nu när de börjar bli stora och självgående så tänker jag inte skaffa en ny liten ”bebis” i form av ett husdjur. Det skulle inte förvåna mig om jag får äta upp det när jag sitter om några år med en liten hund eller ett par katter, men jag tror inte det, säger hon till tidningen Amelia.

Annons