Tilde de Paula Ebys stora livsbeslut – kom till Nyhetsmorgon för att släppa bomben

Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby kom till Nyhetsmorgon för att avslöja ett viktigt livsbeslut.

Slå på ljud

Tilde de Paula Eby är ett av TV4:s allra mest bekanta ansikten. Drygt två år har gått sedan hon lämnade Nyhetsmorgon för aktualitetsprogram Efter fem. Hon hade då varit en del av Nyhetsmorgon-gänget i sex år och syntes ofta i rutan tillsammans med sin kollega Peter Jihde.

Nu har Tilde avslöjat att hennes tv-karriär ska genomgå ännu en stor förändring. Hon ska få en egen talkshow: "Tilde".

Tilde de Paula Eby får talkshow i TV4

Men det krävdes en övertalningskampanj från kanalen, berättade Tilde – som kom till sitt gamla program Nyhetsmorgon för att släppa bomben.

– Jag har varit programledare på TV4 i ungefär 25 år och flera gånger fått frågan, ska du inte göra ett program under eget namn? Och jag har bara sagt nej nej nej, det går inte, det är för läskigt. Sedan började jag närma mig 50 och då vet jag inte vad som hände, jag tänkte: det låter kul, vi kör, säger Tilde, vars program ska sändas från Junibackens terrass på Djurgården i Stockholm.

Tilde avslöjade också namnet på några av gästerna.

– Jag tycker att det är superkul att vi kommer att ha Veronica Maggio, finns ingen större artist i Sverige just nu. Darin kommer in. Allt från Mia Skäringer från Stefan Löfven, om jag ska sätta ett spann, säger Tilde.

– Det viktiga är att det ska vara aktuellt. Vi sänder ju live. De flesta talkshowsen är ju bandade och så klipper man ihop russinen i kakan, men vi tänkte att vi kör live. För då får man möjlighet att plocka upp saker som händer nu, säger Tilde.

”Tilde” direktsänds i sex avsnitt på fredagar med start den 9 juli klockan 20:00 i TV4 och TV4 Play.

LÄS MER: Ebba Buschs kaos efter skilsmässan – riskerar förlora allt

LÄS MER: Sanningen bakom drottningbråket – kärleken stal 60 miljoner

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse

LÄS MER: Magdalena Forsberg avslöjar verkliga relationen med Claes Elfsberg