Tilde de Paula hånas på Instagram efter bilden – berättar själv: "Ovärdigt"

08 jul, 2022, 13:22 

Nu berättar Tilde om de elaka orden.

Annons

En av våra mest omtyckta programledare är den kunniga och härliga Tilde de Paula Eby. Hon spenderat en större del av sitt vuxna liv i rutan, ja, redan 1997 klev hon in i TV4s lokaler och har varit kvar sedan dess.

Men inte ens Tilde är skonad från elaka kommentarer och påhopp på sociala medier, och det påverkar henne mer än hon hade velat.

Påverkas av kommentarerna

Det är i en intervju med Amelia som Tilde berättar om sin kroppsbild, ett ämne som för många kan vara förknippat med både ris och ros.

– Jag tror jag har en bra kroppsuppfattning och letar inte brister. Inte heller jämför jag mig med någon annan. I stället tänker jag gud, vad bra att jag är stark, funkar och inte har ont. Jag går och springer mycket och förra sommaren blev jag ganska stressad när jag fick ont i hälsenan, berättar Tilde för tidningen.

Men trots det, händer det att kommentarer hon får klamrar sig fast och spökar i hjärnan. Som när hon en gång publicerade en bild på sig själv på Instagram och fick en kommentar om att hennes kläder var olämpliga.

Annons

– Däremot kan jag bli påverkad av kommentarer på Instagram. Det var någon dam som skrev: ”Du ska inte ha så tajta kläder. Jag är inte intresserad av att se din kropp.” Då blev jag självmedveten. Gud, jag hade inte ens tänkt på det. I tv hjälper någon mig med kläderna, säger Tilde.

– Att förhålla sig till någon annans kritiska blick är ovärdigt, men svårt att värja sig mot. Vi är ju inte mer än människor. Då gick jag till min stylist och frågade om hon tyckte att jag hade för tajta kläder, men hon sa bara åt mig att sluta larva mig.

Röt ifrån

Det är inte första gången en programledare på TV4 får utstå påhopp på Instagram. Kollegan Anna Brolin har även hon berättat om de förfärliga kommentarerna hon får.

– Jag får höra att jag är för fet för att vara med i tv efter nästan varenda sändning. ”Hur kan du ha på dig så kort och tajt kjol när du ser ut så?” Vad är det som triggar folk att skriva så? berättade Anna Brolin för Amelia i fjol.

Annons

När detta nådde Tilde, hade hon svårt att hålla känslorna inom sig.

– Jag blir så förbannad när jag hör det! Vad är det för jävla rövhål, på riktigt, som skriver taskigheter på instagram? Konstruktiv kritik, absolut. Men åsikter om hur någon ser ut? Vem skulle gå fram till en person på gatan och säga att de är fula? Så avskyvärt, sa hon då till Amelia.

Kollegor och vänner!

Foto: TT

Annons