Tilde de Paula och Peter Jihde – så är deras verkliga relation

Karin Törnblom/TT

Peter Jihde och Tilde de Paula Eby jobbade extremt nära varandra i flera år, så ser deras relation ut i dag.

Slå på ljud

Tilde de Paula Eby, 48, och Peter Jihde, 49, var länge TV4:s radarpar när det kom till Nyhetsmorgon och de jobbade tillsammans flera dagar i veckan.

Tack vare sin professionalitet men också en märkbar vänskaplig kemi mellan de båda skapade de tillsammans en atmosfär som drog in tittarna och de såg ut att stormtrivas på jobbet.

Men för tre år sedan lämnade Peter Jihde TV4 för att gå till TV3 istället, där han skulle jobba med deras stora nya sportsatsning. I en intervju med Expressen berättade Peter för en tid sedan att han och Tilde inte släppt vänskapen bara för att de nu har olika arbetsgivare.

– Men vi har fortfarande kontakt. Vi har en innestående glasprovning tillsammans som vi har fått skjuta upp på grund av coronapandemin. Det är läran om hur glasen påverkar upplevelsen av vinets aromer. Det har varit lite svårt att få till med läget som det varit nu, men det ser jag väldigt mycket fram emot att göra tillsammans med Tilde så fort vi får möjlighet, sa han då till tidningen.

Återförenades i rutan

Men det har blivit en och annan återförening sedan sedan dess och reaktionerna från tittarna var översvallande positiva.

Så här lät såg det ut på Efter fems Instagramkonto, efter den stora överraskningen.

”Kul att se er tillsammans igen, även om det var en väldigt kort stund.”

”Saknar er i rutan tillsammans.”

”Kul att se Peter Jihde igen. Han var en bra programledare. Ni verkade vara ett bra team tillsammans. Tilde du får väl övertala honom att komma tillbaka till TV4.”

LÄS MER: Miljonstriden i familjen Wahlgren-Ingrosso – okända syskonet

LÄS MER: Ebba Buschs kaos efter skilsmässan – riskerar förlora allt

LÄS MER: Sanningen bakom drottningbråket – kärleken stal 60 miljoner