Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paulas avslöjande – nekades drömjobbet: "För sent"

22 jul, 2023, 22:00 
https://image.svenskdam.se/image-9691201?imageId=9691201&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Vendela Lönnqvist
Tilde ville helst något helt annat i livet...
Tilde ville helst något helt annat i livet...

Det blev ingen ändring i karriären för Tilde de Paula.

Annons
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!Brand logo
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!

Svenskarna känner igen henne som frontfigur i många av våra tv-program.

Tilde de Paula, 50, är en omtyckt programledare bland den svenska befolkningen – vilket syns i antal uppdrag hon får chansen att ta på sig genom åren.

Tilde leder egen talkshow

Bland annat leder hon TV4:s aktualitetsprogram "Efter fem" tillsammans med Anna Brolin, journalisten Maximilian Artell och Nymo-profilerna Axel Pileby och Henrik Alsterdal.

SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula EbyBrand logo
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby

Men just nu leder Tilde de Paula sin egna talkshow "Tilde", där kända gäster runt om i Sverige bjuds in till härliga samtal i rosa soffan på Junibacken.

Tilde avslöjar drömyrket

Programmet leds även det på TV4 – en kanal som Tilde varit trogen hela sitt arbetsliv. Men i en intervju med Expressen berättar hon om att hennes sysselsättning egentligen inte är vad hon innerst inne hade hoppats på:

Annons

– Tänk att jag har fått göra allt det här roliga, och jag mår så bra men ska jag verkligen stänga dörren till mitt yrkesliv, titta över axeln och konstatera: ”Jaha, det blev TV4”. Alltså ett helt yrkesliv. Det är inget fel på TV4, men drömmen har alltid varit att bli läkare.

Fick chansen att skola om sig

Hon berättar om en tid som nästan liknade en livskris. Det var när Tilde hade fyllt 40 år, och tankarna om skyldigheten att leva ut livet så gott hon kunde började smyga sig på.

– Jag hade en möjlighet att skola om mig, och man kan inte låta bli bara för att man är feg eller trött. Så jag tänkte seriöst: ”Fasen, är det något annat jag drömt om så är det ju att bli läkare”. Det är ett spännande och fascinerande yrke.

"Dubbla känslor"

Tilde bestämde sig för att slå en signal till ett nummer för att se huruvida möjligheterna att söka till läkarlinjen fanns kvar. Men personen i andra sidan luren sa att det tyvärr var för sent, eftersom det finns en övre åldersgräns.

Annons

– Det var dubbla känslor. Dels så var det ju en dörr som stängdes. Men det var också en skön ursäkt till att inte behöva kämpa. För det hade krävts enormt mycket. Så å ena sidan: ”Fan!” och å andra sidan: ”Gud vad skönt”, säger Tilde i intervjun med Expressen.

Annons