Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tilde Fröling: ”Jag lägger krutet på accessoarerna”

11 maj, 2019, 18:00 
TILDE FRÖLING
Tilde Fröling håller stilen i jeans och tuffa boots. Hon berättar att hon haft samma stil i tjugo år när Svensk Damtidning hälsar på för en titt i den privata garderoben.
Annons

Tilde Fröling lägger gärna pengar både på väskor och skor. Snygga boots finns det gott om i den prydliga klädkammaren. Klädspaningen är riktigt trevlig. Det råder ordning och reda på hyllorna och bland galgarna med snygga plagg.

– Gympaskor, jeans, t-shirt och jeansjacka. Det har jag även när jag går ut, men ibland kanske jag lyxar till det med en klacksko, kavaj och ett linne. Jag är inte så bekväm med att klä upp mig, säger Tilde.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hon medger att det är praktiskt med en “budgetstil”. Jeans och t-shirts är inte är jättedyrt, vilket gör att Tilde gärna lägger lite mer krut på fina accessoarer.

Hon älskar boots av alla slag, gärna med spännen. De här är från Simply Bollocks i Stockholm.

“Har jag inte ordning blir det kaos”

– Jag är rätt ordningsam, eftersom jag är ganska slarvig. Om jag inte har ordning blir det kaos, säger Tilde Fröling och skrattar.

Annons
Sneakers kan man inte ha för många av.

I garderoben speglas Tildes personliga stil med fina travar av vikta jeans, nystrukna skjortor, t-shirts, rader av tuffa gympaskor, coola blå mockaboots med spännen, häftiga väskor och så en explosion av leopardmönster!

Tilde Fröling
En kavalkad av leopard!

Hon var nyligen med i musikalen Djungelboken och har åkt landet runt och spelat, dansat och sjungit på scen. Sista föreställningen var i Malmö.

Annons

– Det har varit helt fantastiskt och jättekul att ingå i ett så bra gäng. Musikal är verkligen tacksamt och det är alltid kul att spela för barn. Jag känner en stor sorg att det är över, säger Tilde.

Tilde Fröling ser ni till höger. Bilden är från musikalen Djungelboken.

Inga galafester

Efter allt resande kan det vara skönt att kunna mysa i lägenheten i innerstan med barnen. Premiärer och galafester går Tilde inte mycket på längre utan trivs bäst i hemmets lugna vrå.

– Jag har haft samma stil i tjugo år!

Som tvåbarnsmamma är det numera prioritet på barnen. De behöver vinterkläder, sommarkläder och sportplagg till sina aktiviteter. Tack och lov råder ingen större märkeshets där de bor berättar Tilde, och inte skulle hon gå med på att köpa några dyra modejackor till sonen eller dottern om de så krävde det.

Annons
En enkel stil går lätt att variera med snygga smycken.

En enkel och tuff stil

Ingen ängslighet råder i familjen Frölings garderob. Trender kommer och går, men det är inget som bekymrar Tilde eftersom hon är säker på vad hon gillar och vad hon inte gillar. Sonen Mingus, 10, och dottern Marley, 6, likaså.

Tilde Fröling

– Jag kan inte längre bestämma vad min tioåring ska ha på sig. Vill dottern ha kjol om det är vinter, då kanske jag säger ifrån, säger hon och berättar att hon ofta rensar bland barnens kläder och lämnar in mycket av det som inte längre passar till kvarterets Second Hand butik för vidareförsäljning. Återanvändning är viktigt i dessa tider av miljötänk.

Annons
Klänningar

Några scenkläder hittar vi inte i bostaden i Vasastan. När Tilde arbetar som programledare är det ofta en stylist som väljer kläder. Andra uppsättningar, oavsett om det är framför kameran eller på scen, står hon aldrig själv för vad hon ska ha på sig, vilket hon tycker är både praktiskt och bekvämt.

Camomönster har blivit en riktig modeklassiker.
Camomönster har blivit en riktig modeklassiker.

Som barn till två kända skådespelare, Örjan Ramberg och Ewa Fröling, har hon varit en hel del som liten i Dramatens anrika kostymförråd och är van att klä ut sig. Kanske är det därför hon gillar en enkel, tuff stil. Det plagg som betyder mest för Tilde är en kamelfärgad kashmirtröja.

– Den var min morfars. Han betydde otroligt mycket för mig och jag saknar honom varje dag, säger Tilde.

 

Läs mer

Foto: Cia Liljeton & Hessman

Annons