Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittare äcklas av TV4:s nya program – innan det ens sänts: "Smaklöst"

11 okt, 2022, 13:00 

Det börjar inte särskilt bra...

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Höstmörkret sveper in som en filt över vårt avlånga land, och ute i sofforna sveper folk in sig i varma filtar och bänkar sig framför TV:n. Hösten är ju som bekant som den allra bästa årstiden för tv-fantasten.

Det är nu programmen drar igång efter ett långt sommaruppehåll och många nya satsningar presenteras. Men det är inte alla som är lika efterlängtade...

Deltagarna ovetandes

Det är Linda Lindroff som leder det nya dejtningprogrammet som 2023 kommer inta rutan. Hon är ingen nybörjare inom området, sedan 2006 har hon parat ihop singlar i Bonde söker fru.

Denna gång är det inte bönder som får pröva lyckan, utan ensamstående föräldrar. I programmet flyttar singelföräldrar, som är redo att ge sig in i dejtandet igen, in i Villa Kärleksudden.

Annons

Det kanske låter som ett helt vanligt realityprogram, men det finns en hake. Det är nämligen deltagarnas barn som övervakar dejtandet, och styr romanserna i huset. Föräldrarna själva vet ingenting, utan tror att de analyseras av kärleksexperter.

– Tänk när föräldrarna ska checka ut och fattar att barnen har sett allting som de har gjort, säger Linda Lindorff till Aftonbladet om den nya satsningen.

Linda Lindorff
Linda Lindorff kan med rätta kalla sig för dejtingexpert vid det här laget.

Tittarna kritiserar programmet

Totalt kommer sju stycken föräldrar kliva in i huset, med respektive barn utanför. Enligt Linda har alla goda intentioner, och det är inte frågan om ett kärlekssabotage.

Men trots att programmet inte ens sänts, kritiseras nu programidén. I Aftonbladets kommentarsfält samlas tittare som inte verkar särskilt peppade.

Annons

"Smaklöst" Skriver en användare om konceptet.

"Hmmm jag skulle aldrig låta mina barn lägga sig i vem jag dejtar." Kommenterar en annan skeptiker.

"Ska barnen se föräldrarna hångla runt m.m då eller? Iofs ser ju barnen det oavsett program eftersom det sänds på tv men då kan de ändå välja att se eller inte på ett annat sätt. Jag vet inte vad jag tycker riktigt." Säger en tredje.

Men Linda Lindorff har redan ett svar på kritiken. I intervjun med Aftonbladet gör hon en sak tydligt:

– Men de kommer inte se guppande täcken och skit. Det här är dejting. Vill man hålla handen och pussas, absolut. Men alkohol och fulla föräldrar som hånglar loss i poolen – det är inte så.

Foto: TT/TV4

Annons