Skandalen på Kristallen – här stormar Linda Lindorff ut ur galan efter prisnobben

01 sep, 2022, 15:00 
AvIbraheem Alsalman

Hon var minst besviken – och arg!

Annons
5 största skandalerna på Kristallen – hela listan!
5 största skandalerna på Kristallen – hela listan!

Två saker kan vi i alla fall slå fast när vi nämner Linda Lindorff. Det ena är att hon har ett komplicerat förhållande till Kristallen-galan. Det andra är att hon är en otrolig vinnarskalle.

Men hur kommer det sig att det har utvecklat sig så?

Jo, för att reda ut så måste vi backa bandet till 2015, för då hade han skyhöga förväntningar på att hon skulle kamma hem priset som årets dokusåpa för hennes program Bonde söker fru.

Men så blev det inte. Hon nobbades och istället kammade Hela Sverige Bakar hem det ärofyllda priset.

Det resulterade i att hon helt enkelt stormade ut ur galan för att skrika ut sina känslor. Hon var rosenrasande.

"Bakning i all ära, men hur kan det vinna över äkta kärlek", sa hon efteråt.

Annons

Linda Lindorff stormar ut ur galan efter prisnobben

Ett år senare var det dags igen. Kristallen 2016. Men inte heller då fick Linda Lindorff känna hur det är att stå som vinnare. Jakten på storsäljaren vann istället. Detta trots att Bonde Söker Fru hade pågått i tio år och trots att programmet hade blivit nominerad flera gånger – men utan att vinna. Lindorff valde även då att springa ut ur galan för att ta ut sina starka känslor.

– När jag förstod att vi återigen blir utan pris valde jag att lämna bordet och sedan sprang jag genom foajen och ut ur byggnaden. När jag kom ut gav jag ifrån mig ett riktigt Ronja Rövardotter-skrik och släppte ut alla känslor. Då försvann nervositeten och besvikelsen, sa hon till Aftonbladet.

Lindorff valde därefter att konfrontera två av jurymedlemmarna för att få en förklaring till varför.

– Det är de nya programmen som premieras. De har berättat för mig att om man är ett program som varit med länge är det svårare att vinna. Jag tycker det är sorgligt att se att verklig kärlek inte räcker till. Och jag måste få reagera och känna, det betyder inte att jag inte unnar andra deras vinster.

Annons