Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tittarilska efter inslaget i Efter Fem – Tildes reaktion: "Nyfiken"

24 aug, 2022, 11:00 
AvIbraheem Alsalman

Tittarna rasade efter inslaget!

Annons
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula EbyBrand logo
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby

TV4:s eftermiddagsprogram Efter Fem sänds varje vardag och bjuder bland annat på nyheter, politik och sport. Programmet bjuder även på småroliga nyheter landet runt, från norr till söder.

Och mycket riktigt var det även så i går tisdag. Som bekant är programledare populära och folkkära Tilde de Paula Eby. Vi hennes sida har hon bland annat Axel Pileby, Henrik Alsterdal och nyhetsankaren är sedan tidigare Maximilian Artell.

Under gårdagens program var det ett specifikt inslag som väckte reaktioner – arga sådana.

I programmet kopplade de upp sig med Josefine Foxman från småländska Åseda. Och anledningen bakom det är minst sagt spektakulärt.

Josefin berättar i programmet att hon, varje dag klockan 21.00, får besök av en räv. Det var för tre veckor sedan som räven började dyka upp på Josefines altan – och nu har de blivit goda vänner.

Annons

Tittarilska efter inslaget i Efter Fem: "Inte okej"

För att stärka relationen de emellan har Josefin börjat mata räven med bland annat korv.

– Nästan som ett husdjur, gullig eller hur?, frågar sig Henrik Alsterdal.

– Vi har blivit bra vänner och han vet att han får mat när jag kommer hem från jobbet, säger Josefin Foxman.

Hon berättar vidare att vänskapen började med ett bråk. Räven tog hennes skor och var allmänt jobbig. Hon blev sur på honom. Men sen insåg jag att han var så himla söt och valde att bjuda räven på mat.

– Han bits inte, han kommer varje kväll 21.00 så han kan klockan, säger hon.

Josefine poängterar sedan att han vill vara hennes vän vilket är gulligt!

Men alla verkade inte uppskatta inslaget. På Efter Fems kommentarsfält rasslade de arga kommentarerna in. Många menar att man inte bör mata ett vilddjur.

"Tycker inte det är bra att våra vilda djur drar sig mer o mer till människor o trädgårdar. Även om det är lite kul så kan rävar t.ex ha sjukdomar som kan smitta människor.Så NIX, inte ok. Vilda djur ska vara vilda. Inget naturligt beteende! Nästa gång kan det vara en björn", skriver en upprörd tittare.

"Det är ingen bra idé att mata vilda djur. Om räven vänjer sig vid människor så stör man dess naturliga beteende", lyder en annan kommentar.

Annons