Tittarilska efter programledarnas beteende mot Benjamin Ingrosso – i direktsändning

Tittarilska efter programledarnas beteende mot Benjamin Ingrosso – i direktsändning

När Benjamin Ingrosso gästade Nyhetsmorgon inför premiären av Benjamins säsong två hände något som får tittarna att rasa.

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
1:12

Efter reklamen: Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(1:12)

Slå på ljud

I kväll, tisdag den 8 mars, är det premiär för en andra säsong av Benjamins, Benjamin Ingrossos kombinerade mat- och musikprogram i TV4, som i fjol blev en storsuccé.

Inför säsongspremiären har den matglada artisten därför gästat Nyhetsmorgon. Men under sändningen hände något som har väckt starka reaktioner.

Premiär för ny säsong av Benjamins: "Är otroligt stolt"

I Benjamins bjuds folkkära svenska kändisar in till en kväll fylld av mat, dryck, djupa samtal, sång, skratt och tårar – ja lite av varje med andra ord.

Men Benjamin är ju lite av Sveriges pastakung och därför har matlagningen en av de mer centrala rollerna.

– Jag tycker väl att det är rätt viktigt att kunna ses runt bordet, käka middag och prata. Jag måste ändå säga det att jag är otroligt stolt över mitt program, säger Benjamin i Nyhetsmorgon.

Och självfallet bjöds det på pasta även där. Programledarna Soraya Lavasani och Martin Järborg fick testa på Benjamins paradrätt Penne alla zafferano, en saffranpasta som inspirerats av en rätt som skapats av hans pappa Emilio Ingrosso.

Men det blev inte som Benjamin tänkt. Två viktiga ingredienser i hans klassiska zafferano är sparris och pancetta – vilket varken Soraya eller Martin ville ha.

– Då tar vi bort den. Det är det som är nice, den är anpassningsbar, sa Benjamin då glatt.

Händelsen i Nyhetsmorgon får tittarna att se rött

Men tittarna var inte lika glada. Om Soraya och Martin hade varit exemplevis veganer hade deras val självfallet varit fullkomligt förståeligt. Men när Benjamin hade anpassat rätten till det vegetariska alternativet ville de plötsligt ha pancettan.

På Nyhetsmorgons Instagram-konto har upprörda tittare nu riktat skarp kritik mot programledarnas beteende:

”Så tråkigt och nästan oförskämt. Smaka det som lagas i TV4.”

”Varför får Benjamin inte laga sin pastarätt som var tänkt? Om någon inte äter pancetta får man väl stå över. Märkligt!”

”Precis min tanke. Vadå ”Vi äter inte pancetta”? Nähä, men det var ju vad Benjamin hade planerat att laga. Om deras önskemål var så avgörande, varför inte fråga INNAN, vilken rätt han tänkte laga. Väldigt underligt faktiskt. Jag som tittare hade väldigt gärna velat se hur hela rätten lagades”

Foto: TV4

LÄS MER: Arkitektens svåra besked till Pernilla Wahlgren: Nya huset är för stort

LÄS MER: De tävlar i Masked Singer Sverige 2022 – se bilderna här!

LÄS MER: Sanna Lundells ärliga svar om livet med Mikael Persbrandt: "Det är osunt"