Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarilska mot TV4 efter missen i direktsändning: "Så ledsamt"

30 jan, 2022, 16:00 
AvIndra Nordemar

Sändningen av Nyhetsmorgon gick inte som planerat. Nu är flera tittare besvikna.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Nyhetsmorgon är sedan 30 år tillbaka ett av Sveriges populäraste aktualitetsprogram. Dagligen ses det av hundratusentals tittare som engageras av de allvarliga nyheterna, aktuella personerna och även de något mer lättsamma inslagen.

Men det är direktsänt, och då finns det ingen garanti för att allt ska gå som planerat. Och under dagens sändning gick det snett, vilket nu får många upprörda tittare att reagera.

Mariette Hansson orosanmäld till socialtjänsten

En av dagens gäster var Melodifestival-profilen Mariette Hansson. Hon och hustrun Isabelle Hansson är nyblivna mammor, och de borde vara lyckligast i världen. Men bebislyckan blev kortvarig.

Mariette har nämligen blivit orosanmäld till socialtjänsten då en anonym person anser att hon är för upptagen för att ta hand om ett barn.

Annons

”Anmälaren blir rädd och tycker att det är obehagligt när hen ser hur upptagen mamma är. Anmälaren har via gemensamma vänner hört att mamman har väldigt mycket för sig. Anmälaren vet inte om det finns någon annan som avlastar mamma när hon spelar musik”, ska det ha stått i brevet från socialförvaltningen.

Mariette har fått stöd från flera håll efter händelsen. Och i dag skulle hon få komma till tals i Nyhetsmorgon. Men så blev det inte.

Upprörda tittare efter händelsen i Nyhetsmorgon

Programledare för dagen var Jenny Alversjö och i slutet av sändningen kopplades Mariette upp via länk. Men tekniken höll inte riktigt. Mariette syntes i bild men utan ljud.

– Hallå hallå! Mariette, hör du mig?, försökte Jenny.

Sedan tog sändningen slut och det blev ingen intervju med Mariette

På Nyhetsmorgons Facebook-sida är det flera förvirrade tittare som hört av sig:

”Kommer vi få möjlighet att höra Mariette senare?

Annons

"Vad hände med Mariettes inslag? Ville gärna veta mer."

"Så snopet! Det blev ingen Mariette"

”Så ledsamt att intervjun med Mariette inte kom med. Tycker att ni får ta mer tid med gäster/intervjuer istället för många olika gäster... Det som Mariette vill ta upp är ett mycket viktigt ämne”

Foto: TT, TV4

Annons