Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tittarna har fått nog – kräver ändring i Nyhetsmorgon

12 jun, 2024, 04:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT, TV4
Nu har tittarna fått nog och vill se en förändring i Nyhetsmorgon.
Annons

Det finns få program som drar in fler tittare varje vecka än TV4:s långkörare ”Nyhetsmorgon”.

Programmet hade premiär i början av 1990-talet, och har sedan dess utvecklats en hel del. Idag är det ett helt gäng som turas om att ratta programmet, och varje dag bjuds det på spännande gäster, härlig musik, god mat och viktig information.

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon

Och det är ett erfaret gäng som styr både framför och bakom kamerorna. Men hur rutinerade de än må vara, har nu tittarna börjat tröttna.

Under måndagen var det en stor sak på agendan – nämligen resultatet av EU-valet. Men de många inslagen om det europeiska valet fick en del tittare att vissna.

”Tack för mig vad gäller allt TV4”

De anser nämligen att just EU-valet är ett uttjatat ämne, eftersom det präglat sändningarna i flera dagar.

Annons

”Nu är jag och många fler trötta på att höra om valet. Det är klart… är som det blev”, skrev en tittare.

”God förmiddag på er .. Men nu är ”orken” slut .. EU och EU .. viktigt ja .. men snälla de räcker med att höra löften löften som aldrig nånsin kommer att uppfyllas.. Så tack för mig vad gäller allt vad TV4 kommer att om och om igen ”älta” under hela dagen”, skriver en annan som ledsnat.

”Nä, idag orkade man varken se eller höra Nymo. Samma ältande i både programmet och nyheterna. Hoppas verkligen att det inte blir samma i Efter Fem! 8 timmar av samma sak”, skrev ytterligare en person.

Vill se förändring i Nyhetsmorgon

Kritiken väcker minnen från tidigare gånger programmet kritiserats för en specifik sak, nämligen att TV4 inte avslöjar vilken tid vissa inslag eller gäster medverkar i programmet.

Annons

”När ska ni börja med tidpunkter för de olika inslagen? Jag är säkert inte den enda som inte kan sitta framför tv:n i 4 eller 6 timmar. Påstå inte att ni inte vet, för gästerna vet alltid när de ska vara med”, skrev en person.

TV4 ger svar på tal

En annan skriver att hen håller med till ”100 procent” och anser att kanalen inte bryr sig om tittarna.

Det är sällan TV4 svarar på kritiken, men denna gång hade de svar på tal:

”Om det är något speciellt inslag du vill se, kan du alltid titta i efterhand på Tv4 Play”, svarade ansvarig för ”Nyhetsmorgons” sociala medier.

Annons