Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tittarna har tröttnat – kritiken flödar mot Nyhetsmorgon: ”Pinsamt!”

30 jun, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Flera tittare var upprörda efter fredagens sändning.
Annons

Det riktas dagligen både ris och ros mot ”Nyhetsmorgon”.

Det i sig är kanske inte så konstigt. Med över fem miljoner tittare i veckan är kritiken något som Sveriges största morgonprogram räknar med.

Men nyligen tabbade sig produktionen ordentligt.

”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss medBrand logo
”MEN SNÄLLA!” • Hen i kungafamiljen vill kändisarna fastna i en hiss med

Författaren dödförklarades – av misstag

För några månader sedan tog författaren Jonas Jonasson, som bland annat skrivit "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, plats i studion för att diskutera en ovanlig händelse. Han hade nämligen råkats dödförklaras av TV4.

Nyheten om att den 62-årige författaren skulle vara död spred sig som en löpeld. Till och med hans eget bokförlag Polaris publicerade nyheten i deras sociala medier.

– Det var en väldigt jobbig första timme, för jag fick inte tag i min fru och jag fick inte tag i min son. Det allra första som slog mig var att när jag dödförklarades var jag ett år yngre än vad jag är i själva verket och det är ju trevligt, berättar Jonas och lägger till:

Annons

– Den andra väldigt snabba tanken som kom där kort efter var: ”Var är min fru och var är min son?. Varför svarar han inte i telefon?” Det var en otroligt jobbig timme, säger författaren till Jenny Strömstedt.

Kritiken mot TV4 – efter orden om Jonas

Inför Jonas besök valde kanalen att publicera ett inlägg om hans kommande studiobesök. Det var däremot inget som togs emot bra.

”För några månader sen råkade vi på TV4 publicera nyheten att Jonas Jonasson dött… ooops. Jonas är inte alls död utan tvärtom, han är levande i allra högsta grad och har precis skrivit en ny bok! Förlåt Jonas, vi är så glada att du lever!”, skrev Nyhetsmorgon i ett inlägg på Instagram, som tagits bort.

Den lättsamma tonen var det många tittare som kritiserade och menade att det var smaklöst av kanalen.

Ilskan mot TV4 – efter inslaget

Nu riktas återigen kritik mot Nyhetsmorgon – och det är klagomål vi känner igen.

Annons

Programledarna Maria Forsblom och Axel Pileby välkomnar väder-Ingrid till studion, som uppmanar alla som är lediga från jobbet till att ta sig till närmsta badstrand.

Det vankas nämligen en riktig sommarvärme.

– Det blir mellan 25-30 grader i södra Sverige. Så åk till stranden, säger jag bara!

Men inte alla var nöjda över inslaget. Många menar nämligen att programmet, som så många gånger tidigare, glömmer bort halva Sverige.

”Norra Sverige glöms alltid bort”, skriver en.

”Resten av Sverige då???”, skriver en annan.

”Kom igen @nyhetsmorgon nu glömde ni NORRLAND igen. Det är faktiskt pinsamt! Sverige är större än Stockholm 😭😂 Ni måste lära er mer om hela Sverige 🇸🇪 ❤️”

Annons