Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasade på framträdandet – nu svarar Helena Ekman på syrliga kritiken

10 mar, 2022, 07:35 
Jacob Johannesson
Helena Ekman.

Mästerkock-deltagaren Helena Ekmans framträdande i TV4 har kritiserats. Nu svarar profilen.

Annons
5 saker du inte visste om Maria ForsblomBrand logo
5 saker du inte visste om Maria Forsblom

Den nuvarande säsongen av Sveriges Mästerkock går mot sitt slut. Endast ett fåtal deltagare är kvar och kämpar om segern. Och i det elfte avsnittet bjuder juryn på en rejäl överraskning.

De som fortsatt är med och tävlar om titeln får ta flyget till turistparadiset Maldiverna det där de ställs inför betydligt mer krävande utmaningar. Men TV4:s drag har mötts av kritik.

"Varför väljer produktionsbolaget att skicka deltagare och tv-team till Maldiverna med flyg mitt under skenande klimatkris?", har en irriterad tittare skrivit på programmets Instagram.

"Tycker det är tråkigt att ni i de här tiderna väljer att resa till Maldivernas. Klimathotet någon?? Så himla fel och onödigt", fortsätter en annan.

Helena Ekman svarar på syrliga kritiken

En av de deltagare som fick åka med till Maldiverna är Helena Ekman som tidigare har uppmärksammats. Innan säsongen började deltog hon i Nyhetsmorgon och bjöd programledarna på mat.

Annons

Tittarna ilsknade till direkt och menade att Ekmans närvaro var en typ av spoiler.

"Såå dåligt av er att ha med henne?? Kommer hon vinna? Är detta en skräll utan like", skrev en person på Nyhetsmorgons Instagram.

"Dåligt av er att vissa henne innan vi ser hela programmet", kommenterade en annan.

"Jag förstår inte heller varför hon var med på Nyhetsmorgon och lagade mat? Ska alla som blir uttagna till Gävle få vara med i Nyhetsmorgon? Det här är bara jättekonstigt??!!", skrev en tredje.

Nu svarar Helena Ekman på kritiken och menar att hennes medverkan i det populära morgonprogrammet bara var en slump.

”Jag råkade vara först ut i raden av flera som ska laga mat i Nyhetsmorgon. Inget konstigare än så. Otroligt kul att vara med i LIVE-tv för först gången!”, skriver hon till Hänt.

Annons