Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar efter inslaget med Babben Larsson i Nyhetsmorgon: “Illa ute"

13 okt, 2022, 11:30 
AvIbraheem Alsalman

Inslaget med Babben Larsson har minst sagt väckt starka känslor.

Annons
Soraya Lavasani om framtiden för NyhetsmorgonBrand logo
Soraya Lavasani om framtiden för Nyhetsmorgon

Att vi svenskar gillar att unna oss råder det inga som helst tvivel kring.

Vi har fettisdagen, kebabdagen och kanelbullensdag. Det sistnämnda firade vi så sent som för drygt två veckor sedan.

Många svenskar är också beroende av socker. Något som togs upp i Nyhetsmorgon under onsdagen. Enligt siffror från Jordbruksverket äter vi cirka 40 kilo socker per år och person.

Med det sagt så bestämde sig folkkära programledaren och mångsysslaren Babben Larsson att ta initiativet "sockerkfria dagen". I Nyhetsmorgon berättade hon om sina tankar:

– En hel del som äter socker äter det ganska mycket och de är illa ute med hälsan. De äter alldeles för mycket socker. Jag är beroende av socker och hade det stått kakor framför mig så hade jag haft svårt att fokusera. När jag åt mycket socker så var det som att hjärnan blev kidnappad. Ganska som alkoholistliknande. Min hjärna var absolut kidnappad av socker, säger Babben Larsson i Nyhetsmorgon.

Annons

Tittarna rasar efter inslaget med Babben Larsson i Nyhetsmorgon

– Sedan började jag få kunskap om att till exempel gluten och vetemjöl var inkörsporten till att vilja äta mer socker.

Inslaget i Nyhetsmorgon, som alltså sändes under onsdagen, väckte starka reaktioner – framför allt på Facebook. I skrivande stund har det rasslat in över 60 kommentarer – och många kommer med bra tips för hur man undviker att äta socker.

"Sen jag började med lchf så är jag aldrig sugen på socker, gått ner 30 kg, behöver inga mediciner mot kolestrol eller högt blodtryck mer, kroppen mår bra, hjärnan funkar betydligt bättre, har levt såhär i 15 år, aldrig mått så bra sen jag slutade med skräpmat så som pasta,bröd, socker och en massa skitmat med en massa e' nummer.Ren mat från grunden är det bästa för kropp och knopp", skriver en användare och får medhåll av många andra.

Annons