Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar efter intervjun i Efter fem – programledaren avbryter gästen

06 apr, 2023, 08:30 

Nu sätter tittarna ned foten.

Annons

Efter fem är TV4:s prisbelönta aktualitetsprogram, som drogs igång 2019 med Tilde de Paula Eby i spetsen. Sedan dess har det gått spikrakt uppåt, och nu sänds programmet veckans alla dagar, med undantag lördag.

Nu har tittarna däremot sett rött, efter en intervju av Anna Brolin och Henrik Alsterdal.

Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Lavinexperten intervjuas i Efter fem – väcker reaktioner

En del av charmen med Efter fem är givetvis blandningen av högt och lågt. Under onsdagen fanns det utrymme både för det senaste inom Parkinsonforskning, Melodifestivalen-stjärnorna Smash into pieces, ett inslag om Harry Potter – och Super Mario.

Det pratades också laviner. Detta efter att ett viralt klipp har fått spridning på sociala medier där en skidåkare hittar en man begraven i en lavin ute i backen.

Annons

För att lära sig mer om hur man undviker att hamna i en sådan situation, har man bjudit in Petter Palmgren lavinexpert på Naturvårdsverket till studion på länk.

De frågar hur man egentligen ska bete sig om man hamnar i en liknande situation:

– Det man kan göra är egentligen allting innan, det handlar om förberedelser. För är man väl inne i en lavin, då är man utlämnad till så stora krafter, som man egentligen inte kan påverka. Precis när lavinen går har man nån sekund på sig att försöka fly åt sidan, men det är ungefär det man kan göra just då. Man kan först och främst se till att man inte hamnar i en lavin från början, berättar Petter.

Tittarna ser rött – gästen avbryts i Efter fem

Petter fortsätter att ge mer handfasta råd, om man trots dessa försiktighetsåtgärder skulle hamna i den skrämmande sitsen. Något som fick många tittare att vässa öronen.

Annons

– Det man också behöver göra för att ha en chans när man råkar ut för en lavin, är att ha bra kompisar som man är ute med, som har rätt utrustning och att man själv också har rätt utrustning som gör att man går att hitta om man blir begravd i snön, säger Petter när han plötsligt blir avbruten.

Tiden har runnit ut.

– Vi tar till oss av dom här råden, tack så jättemycket Petter Pamlgren, säger Henrik Alsterdal och man hör att Petter försöker avsluta resonemanget i bakgrunden innan han kopplas bort.

Anna Brolin och Henrik Alsterdal intervjuar Petter Palmgren i Efter fem

Instagram har detta väckt reaktioner i Efter fems kommentarsfält.

"Hur viktiga är inte vissa frågor som fly en lavin? Mitt i svaret på den blir intervjuat avbryter man honom,suddar bort! Tummen ner till er!" Skriver en användare som får medhåll.

"Men låt folk få prata till punkt!!! Typiskt detta program att avbryta när någon pratar. Typ med lavinexperten som ni bara stängde ner….skärpning nu!!!" Skriver en annan.

Foto: TV4

Annons