Tittarna rasar efter scenerna i Nyhetsmorgon – kanalens svar

29 aug, 2022, 11:00 
Jenny Alversjö och Jessica Frej

Tittarna sågar inslaget i TV4 – nu svarar kanalen på kritiken!

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Många kan inte tänka sig en dag utan Nyhetsmorgon. I stugorna är det många som varje morgon bänkar sig för att uppdatera sig om de senaste händelserna i världen.

Tittarna tycker även det är spännande att följa programledarna och med åren har många fått en personlig relation till dem. Vem som är ens favorit beror helt enkelt på vem man frågar.

Men det är inte bara programledarna som har en särskild plats i tittarnas hjärtan. Varje dag bjuds det på spännande matlagningstips av kända kock- och bakprofiler.

Tittarnas ilska efter inslaget i Nyhetsmorgon

Under söndagen var det dags för kokboksförfattaren och före detta Sveriges Mästerkock-deltagaren Jessica Frej, 33, att visa sina matlagningskunskaper.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Hon var där för att tipsa om maträtter man kan laga för en liten peng. Men tittarna tyckte att även hennes tv-tid var sparsmakad och i stället för en kulinarisk upplevelse blev det en tittarstorm mot TV4.

Jenny Alversjö och Jessica Frej
Jenny Alversjö hann knappt smaka på Jessica Frejs mat innan det var dags att gå vidare i Nyhetsmorgon.

Hårda domen: ”Inte bra”

Efter programmet var kanalens kommentarsfält på sociala medier fyllda av besvikna tittare. Många tyckte synd om Jessica Frej och ansåg att hon tagit sig till TV4-huset helt i onödan.

”Alltid så lite tid till att prata mat med kockar som stått och gjort mat hela morgonen”, skriver en person på kanalens Facebook.

”Håller helt med. Oavsett vad som diskuteras så stressas allt fram, tycker synd om gäster som kommer långväga från för ca: 5 min. Inte bra”, skriver en annan.

TV4:s svar: ”Trist”

Även på kanalens Instagram syns missnöjet och folk verkar vara eniga att matlagningssegmentet stressats fram.

Annons

”Hon gjorde massor med gott, men fick inte presentera knappast något av det, det är bättre ni drar ner på inslagen, istället för denna stress”.

I en kommentar har TV4 nu svarat på kritiken:

”Hej! Trist att höra att det kändes stressigt, vi får ta det med oss”.

Den 10 oktober blir Nyhetsmorgon hela två timmar längre. Förhoppningsvis kan man då avsätta lite extra tid till matlagningen!

Jessica Frej
Jessica Frej fick sparsmakad tv-tid när hon tipsade om mat för liten peng.

Foto: TV4

Annons