Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar efter TV4:s beslut: ”Hur kunde ni?”

24 mar, 2023, 12:30 

Tittarna uppskattar inte förändringen.

Annons

Bäst i test lämnar SVT efter säsongen. I stället kommer programmet att sändas i TV4, efter att kanalen vunnit en budgivning som SVT inte var i närheten av att kunna matcha.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

– Det känns som ett rimligt och bra beslut att tacka nej, eftersom det brittiska formatbolaget ville öka priset med flera hundra procent. De pengarna skulle inte gå till själva tv-produktionen, utan pengarna skulle gå till deras vinstmarginal, säger Anton Granzelius, programbeställare av underhållning på SVT, till Svensk Damtidning.

Annons

– Hur tråkigt det än kändes så var det rimligt att inte lägga så mycket public service-pengar på att maximera ett internationellt formatbolags vinstmarginal.

Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test
Babben Larsson och David Sundin kommer att fortsätta som programledare när Bäst i test flyttar till TV4.

SVT:s svar: ”Jättetråkigt”

Bäst i test har under sina sju säsonger gjort stor succé i SVT och lockat miljonpublik. Att det inte skulle bli någon fortsättning har kanalen vetat om i flera månader, enligt Anton Granzelius.

– Det är jättetråkigt att vi inte kan ha programmet längre, men det är älskat av svenska folket och jag önskar kanalen all lycka till. Jag hoppas att svenska folket kan fortsätta att gilla programmet, även om de nu får uppleva det med reklamavbrott.

Annons

Tittarnas ilska: "Hur kunde ni?”

I TV4:s kommentarsfält på Instagram är det många som är besvikna över att Bäst i test nu byter kanal. Många tror att programmet kommer förlora sin charm på grund av alla reklamavbrott.

”Hur ska dem hinna få in några tester mellan alla reklamavbrott?”, skriver en person.

”Nej. Varför???? Funkar ju alldeles utmärkt i ettan o utan reklam......”, skriver en annan.

”Fy vad tråkigt !!! Hur kunde ni släppa bäst i test?”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons