Tittarna rasar mot "Sommardoktorn" – nu slår Nymo-profilen tillbaka

29 jul, 2022, 08:00 
AvMinna Sarpaneva
Marcus "Sommardoktorn" Olausson

"Sommardoktorn" ger svar på tal.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

En av Nymo-profilerna som just nu avnjuter en välförtjänt semester är "Soldoktorn", Mikael Sandström, 64.

I hans ställe är det Marcus "Sommardoktorn" Olausson, 36, som svarar på tittarnas frågor om vård och hälsa.

Förra veckan fick han tittarna att ilskna till rejält, nu slår "Sommardoktorn" tillbaka mot kritiken.

Tittarnas ilska efter "Sommardoktorns" uttalande

Förra veckan gav "Sommardoktorn" Nyhetsmorgon-tittarna tips på hur de bäst hanterade extremvärmen som då hade dragit in över Europa.

Tipsen uppskattades inte av alla. Flera tittare härsknade till och anklagade Marcus Olausson för att skrämmas, skriver Hänt.

"Som om det aldrig har varit 30 grader eller mer i Sverige "extrem värme" lägg av. I mellanmjölkslandet Sverige är snart det mesta extremt. På vintern när det blir -15 då är det extremt kallt och snökaoset och fan vet allt.", skriver en upprörd tittare på TV4:s facebooksida.

Annons

En annan kommenterar: "Men herregud det är inget extremt alls med det vädret eller värmen! Sluta skrämma folket för att hjälpa MP"

"Men herregud, 2 dagar varmare än normalt i Stockholm, sen svalare. Vilken hysteri!! Hade värmen hållit i sig 14 dar eller en vecka, då kan jag förstå", skriver en tredje.

Marcus "Sommardoktorn" Olaussons svar på kritiken

I en intervju med Hänt säger Marcus Olausson att han är tacksam för att han har fått möjligheten att dela sin kunskap med så många människor.

Han berättar också att konstruktiv kritik är något han tar emot med öppna armar.

– Det är klart att jag är mån om att det ska se bra ut, och jag tar gladeligen åt mig av konstruktiv kritik. Så jag brukar hålla ett litet öga på det, men jag lägger inte jättemycket vikt vid det, säger "Sommardoktorn" och fortsätter:

– Sen så såg jag att det var något nu efter senast med värmeutslag. Nej men såhär, det är helt okej att tycka det. Alla har rätt till sin egen åsikt.

Annons

Proffsigt! Och vad skönt att Marcus inte låter kritiken slå ner honom.

Foto: TV4, Instagram/nyhetsmorgon

Annons