Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar mot Steffo – allvarliga händelsen i Nyhetsmorgon: ”Riktigt dåligt omdöme”

03 nov, 2022, 09:00 
Steffo Törnquist och Soraya Lavasani

Steffo Törnquist får hård kritik för sitt uttalande om Gävlebocken.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Gävlebocken är en mångårig tradition som uppmärksammas av hela Sverige. Sedan 1966 har den placerats på Slottstorget i Gävle i nära anslutning till första advent – och lyckats brinna ned hela 31 gånger.

Men nu tvingas den säga tack och bock till Slottstorget. Bygget av ett nytt kulturhus gör att den kommer byta adress och tillfälligt flytta in på Rådhusesplanaden i Gävle.

Orden i Nyhetsmorgon

Gävlebockens öde brukar följas slaviskt varje år och många undrar om den ska överleva vintern utan att bli nedbränd. Nu pågår ett intensivt arbete för att försvara den, vilket även uppmärksammas i torsdagens Nyhetsmorgon.

– Nu bygger man skydd så in i bängen för att den inte ska brinna. Den har brunnit 31 gånger sedan 1966. Det här har blivit en grej och ett signum för Gävle. Jag vet inte, det kanske är bra PR? frågar sig TV4-profilen Peter Lindgren i Nyhetsmorgon.

Annons

Steffo Törnquists utspel i TV4

Programledaren Steffo Törnquist är av åsikten att det inte gör så mycket att bocken brinner ner, något han brukar säga varje år och även få hård kritik för.

– Jag brukar få ilskna reaktioner, men jag tycker det hör till att den brinner lite då och då. Säger man det blir en och annan tokig, men det är min åsikt. Om bocken stått där och inte brunnit så hade ingen brytt sig, säger Steffo Törnquist.

Tittarna rasar efter händelsen

Nu rasar tittarna efter Steffo Törnquists utspel. I kommentarsfältet på kanalens Facebook hörs flera kritiska röster:

”Är det inte dags att TV4 gör sig av med Steffo. Att säga att meningen med Gävlebocken är att den brinner, visar på riktigt dåligt omdöme igen!”, skriver en person.

”Ja inte speciellt bra uttalande av honom”, skriver en annan.

Foto: TT

Annons