Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar mot TV4 – bryter traditionen: "Smutsigaste skitkanalen"

07 dec, 2023, 07:00 
AvGabriella Hall
Nyårsdagen blir inte densamma som tidigare.
Annons

Under måndagen kom beskedet som skapat rubriker och orsakat starka reaktioner. TV4 gör om Agnetas nyårskarameller och ändringarna är väsentliga.

SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula EbyBrand logo
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby

Årligen har Agneta Sjödin tagit med svenska folket på en resa tillbaka i tiden, fylld med det gångna årets roligaste och mest minnesvärda karameller. Fram till nu.

Edvin Törnblom och Tilde de Paula Eby ersätter Agneta som fimpats av kanalen. Programmet blir 30 minuter längre och heter numera bara "Nyårskaramellerna".

Nya programledarna för Nyårskaramellerna 2024.

Dock försvinner Agneta inte helt från rutan den 1 januari, bland flera andra kommer hon dyka upp i programmet.

Annons

Relationen mellan Agneta och sin ena ersättare och TV4 kollega, Tilda, är god och under överlämningen har de båda hyllat och stöttat varandra. Agneta ger sin fulla tilltro till det nya gänget och Tilde gör det tydligt att Agneta är oersättlig.

De är nya gänget Nyårskarameller

Samtidigt som nya Nyårskaramellerna bjuder in flera populära gäster, bland andra Benjamin Ingrosso, Babben Larsson, David Sundin, Mauri Hermundsson, Anders Lundin och David Hellenius, har svenska folket svårt att förstå beslutet.

Tittarna rasar mot TV4:s nya tappning av "Nyårskaramellerna"

Sedan kanalens beslut att göra om det klassiska programmet blev känt har kritiken flödat. När petade Agneta själv valde att säga några ord om det hela kritiserade hon inte kanalen. Däremot rasar följarna i kommentarsfältet under Agnetas inlägg på Instagram.

Bland hyllningar och sorgfyllda avsked flödar följarnas kritik mot beslutet.

"Nej! Varför förstör 4:an allt? Räcker det inte med programmen som försvunnit?" Skriver en beskviken tittare.

"Galet beslut av TV4", skriver en annan.

"TV4 är den smutsigaste skitkanalen hoppas den går i konkurs, verkar vara på god väg tack o lov!" Skriver en tredje väldigt upprörd följare.

Annons

"Men vad håller tv4 på med. Flera bra program läggs ner och flera bra programledare får inte vara kvar. Tilde i all ära, men DU är Tv 4as nyårskarameller! Hoppas vi får se dej i något annat framöver", skriver en fjärde följare.

"TV4 kommer att tappa tittare pga alla förändringar de gör nu. Av tradition ändrar man inte ett vinnande koncept", uttrycker en femte.

Foto: Tommy Holl/TT, JESSICA GOW/TT

Annons