Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tittarna ser rött efter ändringen i På spåret – SVT bekräftar beslutet: ”Katastrof”

17 nov, 2022, 17:00 
Kristian Luuk i På spåret

SVT kommer inte erbjuda populära tjänsten i årets På spåret.

Annons
Unika filmen: Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022!Brand logo
Unika filmen: Här är alla deltagare i ”På spåret” 2022!

I flera decennier har På spåret kastat sig ut i världen och fått vetgiriga svenskar att bänka sig framför tv-sofforna. Ända sedan starten har programmet gått som på räls och är än idag ett mycket folkkärt program.

Men under åren har mycket förändrats. Programledare har bytts ut och ersatts av nya. Dessutom växlar man numer mellan husbanden och erbjuder fler musiker att komma till tals och synas.

– Det är lite som att åka på kollo. Numera har vi ju nya husband till varje grupp, så det kommer hela tiden nya gäng. Så man får liksom sitta och festa med Smith & Tell eller Benny Andersson eller vilka det nu kan vara den veckan, har Kristian Luuk sagt till Aftonbladet.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström
Programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström under inspelningen av På spåret.

Tittarilska mot På spåret: ”Total katastrof”

Att alternera husbanden är inte det enda som SVT ändrat. Förr erbjöd man tv-tittarna ”Tyst kupé”, som gjorde att tittarna i lugnan ro kunde gissa sig fram till resmålen utan att avbrytas av deltagarnas gissningar.

Annons

När man första gången tog bort funktionen möttes SVT av mycket ilska. Kommentarsfälten var fyllda av arga tittare som tyckte att det var tjänstefel att göra sig av med den.

"Total katastrof", skrev en person.

”Så himla himla HIMLA tråkigt att tyst kupé är borttaget. Gör att halva nöjet försvinner för att vara ärlig! Känns hopplöst att ens gissa i resorna eftersom man ofta får det spoilat så fort. Snälla ta tillbaka det!”, skrev en annan.

SVT bekräftar: ”Kommer inte finnas i år”

Tyst kupé togs bort redan 2018. Orsaken var då att intresset varit svalt och SVT såg ingen poäng att längre erbjuda tjänsten. Men när de sen möttes av vilda protester tog man tillbaka den.

Året efter, 2020, var den dock borta igen och återigen var det arga röster som syntes i kanalens kommentarsfält på sociala medier. Trots detta har kanalen valt att inte köra vidare på konceptet.

När programmet har premiär på fredag den 18 november lyser återigen ”Tyst kupé” med sin frånvaro. Det bekräftar SVT i ett mejl till Svensk Damtidning.

”Nej tyst kupé kommer inte finnas i år”, skriver kanalen.

Kristian Luuk och Fredrik Lindström
Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

Foto: TT

Annons