Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Luuks chockbesked – då lämnar han På spåret: "För allas bästa"

16 nov, 2022, 09:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu ger den folkkära programledaren ett besked.

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

På fredag är det äntligen premiär för SVT:s succéprogram "På Spåret".

Programledarna är som vanligt folkkära Kristian Luuk med vapendragaren Fredrik Lindström.

Duon har genom åren imponerat stort med de allmänbildade - men också - väldigt svåra frågor.

Förra året var spänningen olidligt men till slut vann radioprofilen Cecilia Düringer, 42 och komikern och krönikören Jonatan Unge, 43. Bland de som deltog fanns många folkkära och populära profiler så som Carina Bergfeldt, Marcus Oscarsson, Hanna Hellquist och Cecilia Düringer.

Tävlingen delas upp i tre grupper, och varje grupp har ett eget husband. Bland alla deltagare finner vi Ina Lundström och Hanna Hellquist, Hasse Aro och Camilla Läckberg och Jason Diakité och Marcus Samuelsson.

Annons

Kristian Luuks chockbesked – lämnar På Spåret: “Nog dags”

Kristian Luuk säger i en intervju med TT att byta ut det stående husbandet Augustifamiljen mot en rad nya husband är den största förändring som har gjorts av ”På spåret” sedan Luuk och Lindström tog över.

– Det är få saker som är så beständiga. Många av dem som börjar titta nu är kanske runt 25, och det betyder att ”På spåret” har funnits i hela deras liv. Det har blivit som en vuxenritual att börja titta, och särskilt i oroliga tider vill man att saker ska vara trygga, säger han enligt Aftonbladet.

Luuk och Lindström har lett programmet i hela 15 år, och nu medger Luuk att han ser slutet. Nästa säsong kan mycket väl bli hans sista.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa.

TT: Men det kommer ju att bli nationell kris när ni slutar?

– Som i så fall kommer hålla i sig ett par veckor. Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: ”Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!”.

Annons