Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna ser rött efter drastiska beslutet i Bingolotto: ”Fy, fy skäms!"

14 dec, 2021, 10:30 
AvIndra Nordemar

Uppesittarkvällen i Bingolotto närmar sig med stormsteg. Men nu rasar tittarna mot programmet efter TV4:s beslut.

Annons
Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Bingolotto har varit en tittarsuccé sedan premiären för 30 år sedan. Och uppesittarkvällen den 23 december har kommit att bli en tradition i många svenskars hem.

I fjol såldes över fyra miljoner bingolotter, trots den kritikstorm som programmet då fick möta.

TV4:s drastiska beslut för Bingolottos uppesittarkväll

Tidigare år har en bingolott kostat 50 kronor, men förra året ökades priset med 100 procent. Den som ville vara med och tävla om vinst behövde alltså betala 100 kronor för en lott.

I slutändan gynnade det vinnarna och Sveriges föreningsliv, som fick ut en större summa än vad de brukar få.

”Förra årets uppesittare var den största uppesittarkvällen någonsin. För våra spelare i form av vinster och upplevelser i programmet, och för våra föreningar i form av det största överskottet för en uppesittarkväll”, skriver John Sarafian, PR ansvarig på Bingolotto i ett mejl till Nöjeslivet.

Men för resten av svenska folket blev det en större summa "bortkastade" pengar, och vissa blev till och med utan en bingolott, då de inte hade råd.

Annons

Tittarilska mot Bingolotto efter beslutet

De som trodde att kritiken skulle få produktionen att ändra tilllbaka till tidigare summa, trodde fel. Prislappen på 100 kronor kvarstår även i år. Beslutet går givetvis inte hem hos tittarna som nu rasar mot programmet på sociala medier.

Det är bland annat på Nöjeslivets Facebook-sida som kommentarer från ilskna tittare öser in.

”Lägg ner hela programmet. Tala om att lura folk på pengar”

”Fy fy skäms! De som behöver lite underhållning och spänning en ensam kväll har inte råd, nej de som redan har får mer usch usch. Ni har råd att låta bli höjning, väldigt sniket av er TV4”

”Så dåligt, inte tänker ni på alla som sitter själva. Många med låga pensioner och små inkomster som har sett fram emot att spela kanske inte har råd, så trist”

”För jävligt"

”Nu får det vara nog. Aldrig mer Bingolotto det finns ju andra kanaler att se och det är gratis! Nej det är oerhört girigt av TV4”

Foto: TT, TV4

Annons