Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tittarna stänger av i protest – har fått nog av beteendet i Nyhetsmorgon

04 jul, 2024, 08:00 
Tittarna inte alls nöjda med förändringen i Nyhetsmorgon – nu har de börjat stänga av tv:n.
Annons

Nyhetsmorgon är som en slags lägereld. Varje morgon samlar programmet ett gäng sömndruckna svenskar, som precis stigit upp och tagit sina första stapplande steg i ottan.

Här är TV4-stjärnorna som är ett par!Brand logo
Här är TV4-stjärnorna som är ett par!

Programledarna är steget före. De har stigit upp flera timmar innan, sett till att ta sig till TV4-huset, bli sminkade, gå igenom manus och förbereda sig inför den stora direktsändningen.

När det väl är showtime är de fokuserade, alltid på hugget och redo att förse tittarna med intressanta nyheter, intervjuer och kulinariska upplevelser från de alltid så omtyckta tv-kockarna.

Annons
Rania Shemoun Olsson och Johan Macéus
Rania Shemoun Olsson och Johan Macéus i torsdagens sändning av Nyhetsmorgon.Nyhetsmorgon

Tittarna rasar efter ändringen i TV4

Under torsdagens sändning var det den något otippade duon Rania Shemoun Olsson och Johan Macéus som vägledde tv-tittarna – ett uppdrag de så klart skötte med bravur.

Det tycks inte spela någon roll vilka profiler som får kampera ihop, stå sida vid sida och göra nyheter på morgonen. TV4-profilerna är så erfarna och samspelta att de kan hoppa in med vem som helst.

Däremot kan de inte kontrollera vissa förändringar i programmet. De senaste sändningarna har saknat undertexter, vilket har fått flera tittare att rasa och stänga av programmet i protest.

Annons

”Kommer sluta titta”

Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om den ilska som uppstått i samband med förändringarna i Nyhetsmorgon.

”Mycket besviken på att ni har slopat direkttextning. Detta innebär att alla äldre som ej har tillgång till tv4play och den ai genererade texten inte längre kan ha någon behållning av programmet. Det är just denna tittagrupp som behöver texten dessutom. Ren diskriminering!!”, har en person skrivit.

Sedan dess har ilskan eskalerat. Under torsdagens sändning var det flera som hade fått nog av TV4:s beslut för Nyhetsmorgon och bestämt sig för att byta program.

Annons

”Fortfarande ingen text. Kommer definitivt att sluta titta på er”‚ skriver en person i kanalens kommentarsfält på Instagram.

Foto: TV4/Instagram

Annons