Tittarnas hårda ord efter drastiska beslutet i Fångarna på fortet

Tittarnas hårda ord efter drastiska beslutet i Fångarna på fortet

Fångarna på fortet kommer tillbaka med en ny säsong efter att ha ställts in till följd av coronapandemin – men det har skett stora förändringar i programmet. Nu hyllas det historiska beslutet.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
Slå på ljud

Fångarna på fortet har funnits i rutan sedan 90-talet och har genom åren kommit att bli ett favoritprogram för många.

Som bekant går programmet ut på att vinna nycklar genom att under en en viss tid ta sig igenom ett antal rum med olika hinder, och i många av rummen finns det djur som skrämmer de flesta.

TV4:s beslut – levande djur försvinner från Fångarna på fortet

En annan del som varit med sedan start är den stora finalen som äger rum på en arena där flera tigrar springer runt. Men inför den nya säsongen blir det ändring på den saken.

”Det stämmer att TV4 valt att inte ha tigrar på Fortets kommande inspelningar som är planerade till sommaren 2022”, skriver Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, till Aftonbladet.

LÄS MER: "Fångarna på fortet"-ikonens förfall – bilderna visar sanningen

Även djur som ormar och spindlar tas bort från tävlingen. På djurrättsorganisationen, World animal protections, hemsida kan man läsa att beslutet grundar sig i djurens välmående.

”Äntligen har produktionsbolaget insett att det är i otakt med tiden att använda djur som underhållningsobjekt. Det är en stor seger för djuren att de nu blir av med stressiga transporter, små burar och stridssvettiga kändisar”, säger Lina Dahl, kampanjansvarig på World animal protection Sverige.

Tittarnas ord efter det stora beslutet: "Skamligt"

Det historiska beslutet hyllas nu av många, som menar att det var på tiden. På sociala medier är det flera som skriver liknande kommentarer:

"Men ÄNTLIGEN. Sannerligen inte en dag för tidigt. Snarare flera år för sent."

"Wow tog bara 25 års förstånd att inse detta. Jag minns som barn redan att jag tyckte synd om spindlarna, ormar och tigrarna"

"Att det skulle behöva ta SÅ MÅNGA ÅR för det beslutet är fan skamligt."

Foto: TT

LÄS MER: Siw Malmkvists oväntade relation med "Så mycket bättre"-profilen – det tittarna inte får se

LÄS MER: Splittringen mellan TV4-profilerna – vägrar vara med i Strömstedts

LÄS MER: "Bonde söker fru" skakas av olämplig sexnatt – Linda Lindorffs chock