Siw Malmkvists oväntade relation med "Så mycket bättre"-profilen – det tittarna inte får se

Siw Malmkvists oväntade relation med "Så mycket bättre"-profilen – det tittarna inte får se

Under Siw Malmkvists medverkan i "Så mycket bättre" skapades oväntade relationer.

5 saker du inte visste om Siw Malmkvist!
Slå på ljud

Det omåttligt populära musikprogrammet "Så mycket bättre" i TV4 är i gång och likt alla andra säsonger är årets upplaga proppat med folkkära artister.

En av dem är ingen mindre än Siw Malmkvist, som dessvärre fick avbryta sin medverkan tidigare än tänkt på grund av sjukdom.

– Jag fick en infektion, ett virus, här nere i halsen, och det kändes som taggtråd. Åh, det gjorde så ont så ont, som sandpapper, har Siw berättat för Aftonbladet.

Men innan hon insjuknade hann hon få en tolkning av bröderna Viktor och Gustaf Norén som hon troligtvis sent kommer glömma – vilket också blev början på en oväntad relation.

Gustaf och Viktor Noréns hyllning till Siw Malmkvist

Det var mitt under lunchen i det senaste avsnittet som bröderna Norén plötsligt berättade att de skulle ta med Siwan "på en resa".

I retrobussen som ofta syns i programmet tog de då med henne till ett klassikt Gotlandshus. Insidan var pyntad med inspirerande prylar och gamla bilder av Siw.

"Siw du har fått ett helt museum", sa då Melissa Horn.

Sedan tog Gustaf och Viktor plats på scen för att göra sin tolkning av "Tunna skivor" som de döpte om till "Sånger från dig", refererat till sin egen mamma – och det var där någonstans som den nära relationen tog vid.

"Det var överväldigande, jag visste inte var jag skulle ta vägen med mitt face", säger en chockad Siw efter uppträdandet

LÄS MER: Siw Malmkvists privata liv med kärleken Fredrik –beslutet efter 60 år

Siw Malmkvists relation med "Så mycket bättre"-deltagarna

I "Så mycket bättre" förs artister som troligtvis aldrig annars skulle träffas samman, och bland många knyts starka band. Och det är ofta relationer som är högst otippade som i slutändan står starkast.

De flesta hade förmodligen inte väntat sig att Siw som är 84 år skulle hitta en vänskap i Gustaf som är 40, och Viktor som är 36, men så blev det.

”Jag är så glad att jag fått en ny kompis. Och att jag fick sjunga en sång till min nya kompis och att hon blev så glad för sången. Hon är 84 år, bor ganska nära mig. Vi smsar ibland. Här om veckan åt vi middag med några vänner. Jag lärde känna henne i somras på ett soligt Gotland. Hon heter Siw Malmkvist och är min äldsta och coolaste vän och jag är så glad att hon tyckte om vår sång. Den hade aldrig funnits utan dig. Tack för allt, Siw”, skriver Viktor Norén i ett inlägg på Instagram.

Foto: TT

LÄS MER: Så mycket bättre: Bilderna på Siw Malmkvist väcker starka reaktioner – "Sluta, TV4!

LÄS MER: Siw Malmkvist drabbad av sjukdom – produktionens åtgärd innan avhoppet