Tittarnas ilska efter David Hellenius agerande i tv-rutan – bojkottar programmet

Tittarnas ilska efter David Hellenius agerande i tv-rutan – bojkottar programmet

David Hellenius program Hellenius Hörna har gått hem hos tittarna i hela 13 säsonger. Men efter det senaste avsnittet riktas stark kritik mot programledaren.

Bingolottos programledare – minns du alla?
Slå på ljud

David Hellenius är en favorit hos många, och för sina insatser har han kammat hem vinsten i kategorin "Årets manliga programledare" på Kristallengalan – hela åtta gånger.

Just nu är han aktuell i talkshow programmet "Hellenius hörna", som också blivit omåttligt populärt bland svenska folket.

Varje vecka gästas han av svenska kändisar som gjort ett avtryck i vårt avlånga land. Och stämningen lutar ofta åt det skämtsamma hållet, David är ju trots allt även komiker och skådespelare.

Men enligt tittarna kan jargongen ibland bli för mycket. Efter det senaste avsnittet då Molly Sandén och Stefan Löfven befann sig i studion, är det nu flera som "tröttnat".

Stefan Löfven och Molly Sandén i Hellenius hörna

Stefan Löfven berättade bland annat om hur han under sin tid som statsminister mött många världskändisar. En av dem är idolen Bruce Springsteen när han hade en show på Broadway i New York.

– Vi skulle åka till Bryssel precis efter det här och så kör Springsteen sitt extra nummer, och så kommer säkerhetsvakterna, livvakterna, och säger "nu ska vi åka", och ja blir förbannad, "Springsteen gör ett extranummer och ni menar att jag ska åka?!"

Men humöret vände snabbt! Det visade sig att Löfven skulle få träffa rockstjärnan nere i logen, och därför behövde gå i förväg.

Foto: Skärmdump TV4 / Hellenius hörna

När Mollys Sandén senare kommer in i hörnan berättade hon om hur pandemin påverkat henne, och hur hon blivit tvungen att möta sina ex Danny Saucedo och Eric Saade.

– Nu när jag tvingades att stanna upp så hade jag ingen ursäkt när exen ringde och sa att ”men du kanske ska komma och hämta dina gamla grejer”, säger hon.

Tittarnas kritik mot David Hellenius efter programmet

Men efter programmet har tittarna delats in i två läger. Många menar att det var ett av de bättre avsnitten, samtidigt som flera trycker på att David Hellenius tar över showen.

På TV4:s Facebook-sida är det flera som uttrycker kritiska åsikter.

”Tittar inte längre, är otroligt trött på det höga röstläge och skrikande för att överösta publiken, som David har. Han var jättekul i lets dance med kluriga kommentarer. Men detta är ju inte ens kul,” skriver en person och många håller med.

"Han är så urbota töntig"

"Vart kanal 5 och över Atlanten istället!"

Foto: TT

LÄS MER: Sprickan mellan Tareq Taylor och David Hellenius – efter avslöjandet om julvärden

LÄS MER: Tittarnas ilska efter Steffos misstag i direktsändning: "Fy på dig"

LÄS MER: Clara Herngren har kysst David Hellenius – nu vet Felix