Tittarnas ilska efter händelsen i Sveriges mästerkock: "Så himla fel!"

Tittarnas ilska efter händelsen i Sveriges mästerkock: "Så himla fel!"

Tittarnas är rejält upprörda efter det senaste draget i TV4-succén "Sveriges Mästerkock".

7 saker du inte visste om Mischa Billing
0:48

Efter reklamen: 7 saker du inte visste om Mischa Billing

(0:48)

Slå på ljud

Sveriges Mästerkock går mot sitt slut. Endast sex deltagare är kvar i tävlingen. Och i det elfte avsnittet bjuder juryn på en rejäl överraskning.

De som fortsatt är med och tävlar om titeln får ta flyget till turistparadiset Maldiverna det där de ställs inför betydligt mer krävande utmaningar.

Men det populära programmet möts av kritik. Tittarna rasar över att deltagarna befinner sig långt ifrån Sverige, och menar att flygresan sliter på miljön.

"Varför väljer produktionsbolaget att skicka deltagare och tv-team till Maldiverna med flyg mitt under skenande klimatkris?", har en irriterad tittare skrivit på programmets Instagram.

Tittarnas ilska efter händelsen i Sveriges mästerkocken

"Tycker det är tråkigt att ni i de här tiderna väljer att resa till Maldivernas. Klimathotet någon?? Så himla fel och onödigt", fortsätter en annan.

"Varför väljer man att flyga alla deltagare + produktion hela vägen till Maldiverna för några dagars inspelning!?! Känns otroligt omodernt och tondövt! 😢🙈🌍", har en tredje kommenterat.

TV4 anklagas även för hyckleri.

"Håller helt med! I höstas körde ju TV4 även sin kväll för klimatet…🤨 Och nu väljer de att göra såhär. Så dåligt😢"

Men det är inte bara programmets flygresa som tittarna är irriterade över. De som kollar hävdar ett Sveriges mästerkock har blivit ohygieniskt.

"Varför kräver ni inte uppsatt hår och korta , olackade naglar hos deltagarna. Klart ohygieniskt, skulle inte äta deras mat", har en tittare kommenterat."

LÄS MER: Chocken i TV4: "Det är fan helt sjukt"

LÄS MER: TV4:s bluff i Ernst program nu avslöjad

LÄS MER: Renée Nybergs bluff i Renées brygga – avslöjas av bilden