Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tittarnas ilska efter premiären av nya Solsidan – oroar sig över förändringen med Mia Skäringer

20 okt, 2021, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
Nya säsong 7 av Solsidan i TV4

TV4-klassikern Solsidan är igång med en ny säsong. Men tittarna är inte helt nöjda efter premiäravsnittet och många undrar vad som händer med Mia Skäringers populära rollkaraktär Anna.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Parrelationer i kris och föräldrar som inte lyckas kommunicera med sina barn. I elva år har tv-serien Solsidan bjudit Sverige på skratt med sina skruvade berättelser om de fyra vännerna, Alex, Anna, Mickan och Fredde, som bor i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

Solsidans nya säsong – tittarnas recensioner

Tv-konceptet Solsidan, som Felix Herngrens produktionsbolag FLX ligger bakom, fortsätter att locka rekordpublik – säsong efter säsong och i söndags, den 17 oktober, hade säsong 7 premiär på TV4 och CMore.

Och många svenskar satt förstås bänkade för att betygsätta det första avsnittet. Men på Solsidan egen Facebooksida väller det nu in kommentarer som visar att alla inte var helt nöjda med de första 22 minutrarna av den nya säsongen.

"Jag vet inte kanske var jag inte på rätt humör eller så, men jag blev besviken", skriver en tv-tittare.

"Första avsnittet var tyvärr inget vidare bra", menar en annan.

"Lite överdrivet första avsnitt... Men inte lätt att leverera 100% jämt... Håller tummarna att det hamnar på rätt spår igen..", tycker en tredje.

Annons

I det första avsnittet får vi se Mickan, spelad av Josephine Bornebusch, ha åldersnoja eftersom hon närmar sig 40 och hos Alex och Anna (Felix Herngren och Mia Skäringer) knakar de i fogarna då de tillbringar mycket tid isär när Anna är iväg och spelar in en långfilm. Många är dock oroade över att Annas korta inspel kommer att vara en genomgående trend under hela säsong. Hon är nämligen en riktig tittar-favorit. Så här låter det till exempel i kommentarsfältet:

Oro efter förändringen med Mia Skäringer i premiäravsnittet

"Lite orolig ser väldigt lite av Anna på nya inslagen av solsidan hon ska väl vara med någon som vet? Ingen Solsidan utan Anna", skriver en bekymrad tittare.

Men producenterna svarar snabbt och lugnar svenska folket genom att berätta att karaktären Anna kommer att vara med precis lika mycket som tidigare.

Foto: TV4

Annons