Tittarnas ilska mot Nyhetsmorgon – efter misslyckade försöket i direktsändning

Flera reagerar efter söndagens inslag i Nyhetsmorgon, då Anders Pihlblad gästades av magikerna Peter Brynolf och Jonas Ljung.

Slå på ljud

Nyhetsmorgon ses av hundratusentals morgonpigga svenskar varje dag. Programmet varvas med både högt och lågt innehåll vilket oftast är uppskattat av tittarna. Men ibland går det inte hem.

Under söndagens sändning gästades programledaren Anders Pihlblad av magikerduon Peter Brynolf och Jonas Ljung. Och när de skulle visa upp ett av alla sina trick var det många reagerade, och reaktionerna var inte direkt positiva.

Anders Pihlblads avslöjande om Nyhetsmorgon

Anders Pihlblad har arbetat på TV4 sedan 1997 och sedan dess har han kommit att bli en uppskattad tv-profil som programledare i Nyhetsmorgon.

Nyligen var han med i podcasten TV-fabriken och då avslöjade han något som fick många att häpna – allt i Nyhetsmorgon är inte direktsänt.

– Det mesta är live. På vardagarna, när man ska puffa för nyhetssändningen, det spelar vi ibland in. För att få lite andrum. Men på helgerna är allt live – om det inte är någon inspelad intervju, berättade han då.

Misslyckade tricket mot TV4-profilen

Men söndagens inslag då Brynolf och Ljung medverkade var i alla fall direktsänt, och det gjorde sig tydligt när deras trick mer eller mindre fallerade, enligt tittarna.

De skulle försöka få Anders att läsa tankar.

Även bakdrottningen Hilda Kirkoff deltog i experimentet, och hon skulle då tänka på en låt varpå Anders skulle gissa vilken det var.

Medan Anders höll för öronen och tittade in i Hildas ögon, tryckte Jonas Ljung på Anders huvud, vilket skulle få honom att kunna lista ut vilken låt som Hilda spelade upp i sitt huvud.

Det gick sådär – Anders lyckades inte gissa rätt.

Tittarnas ilska efter inslaget i Nyhetsmorgon

Efter inslaget har flera av tittarna reagerat. På Nyhetsmorgons Facebook-sida är det flera som uttrycker sitt missnöje.

”Skittråkigt inget för oss tittare… Kunde dom inte tagit något som vi tittare tyckt vara roligt, knappt Anders tyckte det heller…”

"Kändes mest som ett misslyckande"

"Tv-tittare med bra hörsel kunde också höra låten. Ljung hade väl en musikspelare i kavajärmen på mycket låg volym och höll fingrarna mot Anders för att han skulle höra låten. Tyvärr tog även Ljungs tv-mikrofon upp ljudet så alla som lyssnade noga därhemma hörde."

"Fiasko!"

Foto: TV4

LÄS MER: Sanningen bakom konflikten mellan Eva Dahlgren och Anders Glenmark

LÄS MER: Steffo Törnquists framtidsbesked – kan lämna TV4 efter mångmiljonsuccén

LÄS MER: Soraya Lavasani utbytt i Nyhetsmorgon – verkliga anledningen