Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körberg, 75, berättar allt om pappalyckan

28 aug, 2023, 10:30 
Samuel Björn
Tommy Körberg
Foto: TT.

Artisten talar ut om skillnaden i hans föräldraroll nu jämfört med tidigare.

Annons
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Tommy Körberg, 75, har tre barn med tre olika kvinnor. När han som 61-åring blev pappa till yngsta dottern Elvira menade flera att det var allt för gammalt för att bli pappa - nu berättar artisten om relationen med tonårsdottern.

Sommarens framträdanden inställda

Körberg har haft en tuff sommar med inställd sommarturné och medverkan på Allsång på Skansen pågrund av en elakartad bakterie som satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta för artisten.

Annons

Den 10 september ska succéfilmen Änglagård göras som musikal på Oscarsteatern i Stockholm - med Tommy Körberg i en av huvudrollerna.

Efter sina besvär i sommar var många rädda för att Tommy skulle vara tvungen att kasta in handduken till sin medverkan i musikalen.

Men nyligen publicerade Tommy en bild på Instagram som gav hopp till alla som hade sett fram emot att se honom på teaterscenen i höst.

I bilden står Tommy tillsammans med Helene Sjöholm som också är med i Änglagård-musikalen - och texten till inlägget glädjer många.

"Repetitioner av Änglagård i full gång…", skriver Tommy!

Annons

Vad kul att artisten mår bättre och kanske snart är tillbaka på scenen igen!

Mer närvarande nu

I programmet Hellenius hörna har Tommy tidigare berättat om skillnaden mellan att vara pappa i äldre dar snarare än ung, rent fysiskt.

– Hon springer för det första fortare än jag. Och sen ska man ner på golvet och då blir man där en stund. Man blir där länge, sa han då.

I en intervju med Allas berättar nu Tommy om sin relation med tonårsdotter Elvira och skillnaderna i hans papparoll nu jämfört med tidigare.

– Oh, min lilla prinsessa. Hon har viktigare saker för sig än att vara här med oss, jag tror det stavas ”killar”. Och hon har lärt mig det här med hur Swish fungerar. Det är stor skillnad på hur jag varit som pappa för mina två äldsta och min yngsta, jag är mer närvarande nu, säger Tommy Körberg som tidigare har berättat att han har varit en ganska frånvarande pappa till sina två äldre söner Anton ,45, och Erlend, 27.

Annons
Tommy Körberg
Tommy Körberg tillsammans med frun Ann-Charlotte Nilsson och dottern Elvira Körberg.

Tommy förklarar att han inte gillar att styra och ställa för mycket med sina barn utan gärna ger dem friheten att leva ut sitt liv samtidigt som han finns där om de behöver honom.

– Jag upplever ofta mig som en ”innocent bi stander”. Man ska vara som ett kylskåp, kall och alltid finnas där för dem och när de öppnar dörren så lyser lampan på dem, berättar han.

Annons