Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tommy Körberg inlagd på sjukhus - ställer in sommarturnén

19 jul, 2023, 09:23 
Felicia Plåt
Tommy Körberg
Tommy är inlagd på sjukhus. Foto: TT

Tommy Körberg blir tvungen att ställa in sommarturnén pågrund av sjukdom.

Annons

Tommy Körberg ställer in sin sommarturné på grund av sjukdom. I nuläget är han inlagd på sjukhus. Vilket Expressen var först med att rapportera om. Han kom med det tråkiga beskedet i ett pressmeddelande.

Här lämnar Victoria och kungafamiljen – för kvällens hemliga grillpartyBrand logo
Här lämnar Victoria och kungafamiljen – för kvällens hemliga grillparty

”Det smärtar mig oerhört över att behöva ställa in min sommarturné ”Grand Finale” och göra min publik besviken. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling”, säger han i pressmeddelandet.

Haft problem med hjärtat

Tommy Körberg är en av Sveriges absolut mest folkkära artister. Han har under flera år underhållit oss med hans fantastiska sångröst och härliga personlighet.

Annons

Nyligen fyllde han 75 år vilket han ville fira med en jubileumsturné. Där hade han flera konserter runt om i Sverige inbokade, som flera fans verkligen såg fram emot. Men pågrund av hans akuta smärtor kan turnén inte bli av.

För tre år sedan drabbades Tommy av hög feber vilket sedan visade sig att två av hans hjärtklaffar inte fungerade som vanligt, och Tommy placerades i respirator i hela fyra dygn. Han opererades därefter och har haft en pacemaker sedan dess, berättade han för Svensk Dam under våren.

Denna gången är det inte hjärtat som strular utan en bakterie i ryggen som gjort att han svåra smärtor i ryggen. Vi hoppas att han får den vård han behöver och att han är på benen snart igen. Och förhoppningsvis får vi njuta av hans talang i framtiden.

Annons