Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Körberg om första tiden med Anne-Charlotte – låg i skilsmässa:"träffades i smyg"

06 jul, 2023, 06:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Tommy Körberg och Ann-Charlotte Nilsson
Till sommaren är Tommy Körberg aktuell med föreställningen Grand Finale.

Tommy Körberg talar ut om han och fruns första tid tillsammans samt hennes betydelse för honom.

Annons
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Sedan 2007 har Tommy körberg och hans fru Anne-Charlotte Nilsson varit gifta. I en intervju med Expressen berättar Tommy om betydelsen hon har för honom, hur han skrev under papper på sjukhuset 2020 för att överlåta sina ägodelar till henne vid ett eventuellt dödsfall samt om de speciella förhållandena som han och Anne-Charlotte träffades under i början av deras förhållande.

Fick träffas i smyg

Tommy och Ann-Charlotte träffades första gången under en spelning på västkusten.

– Man skulle nog kunna kalla det kärlek vid första ögonkastet. Ömsesidigt tycke uppstod, men vi gick försiktigt fram, berättade en nykär Tommy Körberg i Aftonbladet strax efter deras bröllop 2007.

Och försiktigt var ingen överdrift. Eftersom att Tommy höll på att gå igenom en skilsmässa med sin tidigare fru Kirsti Skavberg när de först träffades så fick paret ses i smyg. Det speciella stället där de kunde träffas ostört blev på hotell Rival som ägs av ingen mindre än Benny Andersson.

Annons

När Expressen frågar om vad Ann-Charlotte betytt för Tommy så svarar han kärleksfullt.

– Hon har betytt allt. Det är bara kärlek. Hon tog hand om mig när jag i princip låg för döden.

Tommy Körberg och Ann-Charlotte Nilsson
Tommy Körberg och Ann-Charlotte Nilsson på premiären av Peter Pan 2023.

Öga mot öga med döden

Tommy berättar också i intervjun att hans hjärtproblematik 2020 skedde väldigt hastigt och att det var väldigt allvarligt. Så pass allvarligt att paret valde att skriva på papper för vart Tommys egendom skulle hamna efter hans eventuella död på sjukhuset.

– Vi hade inga papper i ordning. Eftersom vi inte fick träffas på grund av restriktionerna så var Anne-Charlotte på ena sidan en glasruta och jag på den andra, och så skrev vi båda på alla papper så att hon skulle ha besittningsrätt på sommarstället och sånt.

Annons

– Vi skrev på i all hast, eftersom det blev kritiskt och vi inte visste om jag skulle överleva. Sköterskorna på avdelningen fick bevittna papperen. När jag rullade in på operation och såg henne där på andra sidan rutan, och vi inte visste, det var riktigt tufft, berättar Tommy

Att stå öga mot öga med döden har gjort att Tommy fått en helt annan syn på den.

– Döden är ju en förutsättning för livet. Gösta Ekman sa alltid att man ska ha döden i byxfickan. Och jag tänker på döden oftare nu än jag gjorde tidigare. Det är inte så att jag tror på ett liv efter döden. Jag tror att det blir mörkt jävligt länge bara. Men det är inget att bli hysterisk över, säger han till Expressen.

Annons