Tommy Körbergs avgörande livsbeslut med hustrun Ann-Charlotte – efter svåra sjukdomen

Tommy körberg med hustrun Ann-charlotte

Eero Hannukainen/TT
I fjol drabbades Tommy Körberg av en allvarlig hjärtinfektion. Nu plågas han av tanken att redan ha levt så många år av sitt liv.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud
Det var bara ett par veckor efter inspelningarna av ”Så mycket bättre” som Tommy Körberg, 72, började känna sig hängig. Till en början verkade det vara en vanlig förkylning, men det skulle visa sig vara betydligt allvarligare än så.

– En streptokock attackerade två stycken av mina klaffar och insidan av hjärtat. Jag kände mig lite trött och gjorde lite prover, och de sa: "Du ska in på akuten direkt bara, dina värden är helt värdelösa", har han berättat i Malou efter tio.

– Då visade det sig att det var långt gånget och hjärtat hade svårt att uppföra sig som det skulle.

LÄS MER: Verkliga relationen mellan Benjamin Ingrosso och Tommy Körberg

Tommy Körberg i respirator på sjukhuset

Det blev en lång sjukhusvistelse med flera dagar på intensiven i respirator. Återhämtningen var tuff och stämbanden fick en hård smäll.

– När jag kom hem från sjukhuset i oktober hade jag ingen röst alls. Jag var tvungen att lära mig gå och få tillbaka min röst. Jag är inte riktigt färdig med det. Det är tursamt om det går att sjunga utan mankemanger, sa han då till Expressen.

Men han kämpade sig tillbaka och tillståndet skulle inte stoppa honom från att fortsätta som artist.

– Man hör inte på sången att jag är så gubbig som jag just nu ser ut att vara säger Tommy Körberg i en intervju med Icakuriren.

LÄS MER: Tommy Körberg – så lever han med fru och barn

Karin Törnblom/TT

Snarare tvärtom, i intervjun berättar han att han har mycket kvar att ge, men samtidigt plågas han av tanken att redan ha levt så många år av sitt liv, och att hans "tid på jorden är utmätt".

– Det blir väldigt påtagligt efter att ha gått igenom ett skitår som 2020.

Tommy Körbergs beslut om dottern

Vidare berättar Tommy om hans fru Anne-Charlotte, som är både hans livspartner och hans manager.

– Det går bra att arbeta ihop. Anne-Charlotte är ju så vänlig och charmar sönder alla. Den förmågan har inte jag, säger han till Icakuriren.

Tillsammans har paret dottern Elvira, 12, och Tommy menar att han ska vara en mer närvarande pappa nu än vad han varit tidigare, då karriären ibland stått i vägen.

– Jag är en bättre pappa i dag.

Foto: TT