Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tommy Körbergs trista besked – nu tackar han för sig: ”Det är ett farväl”

09 jul, 2024, 22:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu väljer Tommy Körberg att tacka för sig – efter 50 år.
Annons
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Den mycket omtyckta artisten Tommy Körberg har nästan blivit lika med svensk musik. I 50 år har han stått på scenerna runt om i Sverige, något han i år ska fira med dunder och brak.

Tommy Körberg drabbades av sjukdom

Föreställningen ”Grand Finale” skulle egentligen haft premiär för ett år sedan. Men så mitt i allt drabbades han av en bakterie, som gjorde att han var tvungen att dra i handbromsen.

”Det smärtar mig oerhört över att behöva ställa in min sommarturné ’Grand Finale’ och göra min publik besviken”, sa Tommy Körberg till TT i ett pressmeddelande vid tiden och tillade:

”Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling.”

Annons

Tommy Körberg opererade hjärtat

Den 76-åriga artisten är däremot inte den som ger upp i första taget. Det har gått ett år, sjukdomen har han fått pli på och nu längtar han ut på scen.

– Jag blev ju sjuk förra sommaren, efter att jag opererat hjärtat något år innan det. Då trodde jag inte att det kunde bli någon föreställning, det fick skjutas upp – men nu mår jag bra och kan göra turnén. Jag längtar efter att möta publiken, säger artisten i en intervju med Dagens Nyheter.

”Det är ett farväl”

När han gick ut med att hans föreställning går under namnet ”Grand Finale”, var det många som uttryckte sin oro. Ska han lägga karriären på hyllan?

Inte riktigt, menar Körberg. Däremot är det lite av ett ”hejdå”.

– Ja, jag står ju där i två timmar. Det är ett slags resa genom min karriär men det är ju ingen final på det sättet, om alla tror att jag ska dö. Men, det är ett farväl. Ett par hits och så berättar jag lite om vad som hänt i livet. Och så har vi ett väldigt bra band bestående av åtta medmusikanter.

Annons