Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tommy Nilssons, 63 otippade karriärbyte – ett år efter att han blivit pappa på nytt

24 aug, 2023, 06:30 

Artisten Tommy Nilsson vidgar sina vyer.

Annons

Tommy Nilsson står för några av landets största hits, och att han besitter en imponerande pipa är ingen hemlighet. Däremot verkar veteranen sitta på en hel del oanade talanger – som han nu är redo att visa upp.

Han har nämligen tagit sig ann en helt ny karriär, vid sidan av musiken.

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Tommy Nilssons karriärbyte

I höst tar Tommy Nilsson nämligen ett stort kliv in på den vita duken, i filmen Syndabocken som har premiär 24 september. Filmen utspelar sig på Malta, och den räknas nå stora framgångar.

Enligt Svenska Filminstitutet är filmen som är regisserad av Axel Petersén uttagen att tävla i anrika Torontos filmfestival – så Tommy Nilsson verkar vara i goda händer.

Annons

Filmen utspelar sig på Malta, dit svenskar flyttat för att bedriva verksamhet inom nätspel. För Aftonbladet berättar Tommy mer om sin debutroll.

– Han är en fixare och har väl byggt upp en verksamhet på Malta. På så sätt har han lärt känna alla och har koll på alla. Vet vad som händer och vem man ska prata med när det händer något. Han är lite av spindeln i nätet.

Tommy Nilsson
Tommy Nilsson har tidigare röstskådespelat.
Annons

Tommy Nilsson blev pappa och gammelfarfar samtidigt

Däremot planerar Tommy inte att lägga sången på hyllan och satsa helhjärtat på skådespeleriet.

– Det är inte så att jag aktivt söker roller. Jag är ju musiker och sångare i första hand. Men dyker det upp någonting så ska jag absolut titta på det. För det är väldigt roligt, säger han till Aftonbladet.

Det är inte bara yrkeslivet som har flyt just nu för Tommy. I fjol blev 63-åringen pappa för sjätte gången – samtidigt som han blev gammelfarfar.

– Det är jätteknasigt förstås, men härligt samtidigt, sa han till Expressen om sammanträffandet i fjol.

Foto: TT

Annons