Tommy Salo – här är sanningen bakom hans förfall

Tommy Salo

Tommy Salo har dömts till fängelse för rattfylleri. Nu avslöjas sanningen om hockeyhjältens förfall.

Tommy Salo är en av svensk hockeys riktigt stora. Hans avgörande räddning i OS-finalen 1994 var så pass spektakulär och ikonisk att den blev frimärke.

Men numera har Tommys framgångar på isen blivit överskuggade av hans svårigheter utanför den. Tommy blev nyligen dömd till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

– Jag har tagit hjälp utifrån för mina problem. Om jag mådde dåligt innan det här hände så har jag mått ännu sämre under dom här fem och en halv månaderna och, som jag sa, nu vill jag bara lägga det här bakom mig och börja se framåt, sa Tommy till sajten Hockeysverige när domen fallit.

Tommy Salo dömd för rattfylla – här är sanningen

Tommy Salo

Tommy Salo har blivit dömd till fängelse för rattfylla.

Det var i augusti som Tommy krockade in i mitträcket på E18. Polisen hittade honom sedan okontaktbar i bilen. Polisen gjorde ett blodprov som visade att Tommy hade en promillehalt på 3,06.

Tommy berättade för Hockeysverige i samband med domen att han lidit av ångest och depression ett längre tag. Ekonomiska bekymmer och en jobbig skilsmässa ska vara de bakomliggande faktorerna.

Han hävdar att han har sökt hjälp för sina besvär.

– Men jag fick inte den medicin jag behövde just då. Det är en av anledningarna till att det blev som det blev. Det är inget försvar för varför jag satte mig bakom ratten, men det är en förklaring, säger han till sajten.

"Jag har känt till det i ett antal år"

För människorna i Tommys närhet var det ingen hemlighet att den gamle stormålvakten led. Så här har Curt Lundmark, före detta förbundskapten för Tre Kronor, sagt om sin vän.

– Jag har känt till ett antal år att Tommy har haft problem. Jag vet att han mått jävligt illa och haft det jobbigt med sig själv. Jag vet inte om botten är nådd nu, men jag hoppas givetvis det. Att han tar sig samman och får den hjälp han behöver. Jag tror att det här i själva verket var ett kraftfullt rop på hjälp. Även om det givetvis är helt fel sätt att göra det på, har Curt sagt i en intervju med Aftonbladet.

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"