Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tony Irving bekräftar – ersatt i Let's Dance: "Märkligt"

25 feb, 2023, 09:00 

Nu berättar Tony Irving om känslorna efter att han ersatts i Let's Dance för Svensk Damtidning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Snart kickar en ny säsong av Let's Dance igång, och vid rodret sitter som vanligt den stenhårda trion: juryn. Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger har vilat upp sig och är redo för att bedöma en ny upplaga kändisar på dansgolvet.

Men de senaste säsongerna har sett annorlunda ut för Tony Irving. Nu berättar han för Svensk Damtidning om den stora förändringen bakom kulisserna.

Tre snabba med Tony Irving!Brand logo
Tre snabba med Tony Irving!

Tony Irving om livet utanför rutan

Ja, Tony Irving är i princip synonym med Let's Dance, och det är föga förvånande. Han var ju med och startade programmet för 18 år sedan – Let's Dance är hans lilla bebis! Programmet sänds ju bara på våren, men resten av tiden är det fortfarande dans på Tonys hjärna:

– Jag jobbar till exempel i Mälarsalen i Stockholm och har kursverksamhet och intensivdagar. Sen reser jag runt och har tävlingspar fortfarande. Jag jobbar aktivt som en tävlingstränare, berättar Tony i en exklusiv intervju med Svensk Damtidning strax innan premiären.

Dermot Clemenger, Tony Irving och Ann Wilson i Let's Dance-juryn 2022
En minst sagt stabil trio i rutan!

Han har dessutom fullt upp med danskryssningar på båten Cinderella, och ordnar med Malungs dansbandsvecka. Som att det inte vore nog har han dessutom dragit igång en egen festival!

Annons

– Under pandemin så etablerade jag egen dansfestival som heter Summer Boost och det är i Norrtälje, och vi kör tredje året i år. Så jag håller på att planera den för fullt också.

Han kommer också dyka upp i den nya säsongen av Let's Dance. Men åtagandena ser annorlunda ut, och han har faktiskt bytt roll.

Tony Irving ersatt i Let's Dance – känslorna efter beskedet: "Märkligt"

När Tony var med och startade Let's Dance 2006 gjorde han det i egenskap av dansdirektör. Det innebär att han var mer än bara jurymedlem, han hade full koll på allt som rörde danserna och showen.

– Jag var med i klädbeslut, musiken, koreografin, öppningsnummer, uppsättning av par, berättar han för Svensk Damtidning.

– Men idag har jag mitt uppdrag som juryns ordförande. Så det som händer bakom kulisserna i planeringen är inte insatt i längre.

Dermot Clemenger, Tony Irving, Maria Öhrman, Ann Wilson i Let's Dance-juryn 2007
En nybakad Let's Dance-jury 2007, och Tony med ett tungt ansvar på sina axlar.

Istället är det en annan Let's Dance-profil som axlar uppdraget och som ersatt Tony, efter alla år vid makten.

Annons

– Då tog vi in David Watson för att ersätta mig bakom kulisserna, bekräftar Tony.

Trots att han blev utbytt för flera år sedan känns det fortfarande olustigt att inte ha koll, när den nya säsongen snart dras igång.

– Märkligt, för jag är ett kontrollfreak. Så att sitta i ett program där jag hade så mycket kontroll, och nu är jag en som dras med…

Tycker du om det?

– Jag tycker det är väldigt svårt. Det är en process jag måste jobba med själv, att inte ha den kontrollen. Jag kan märka att jag släpper det till en viss gräns, men sen har jag behov av att veta. Då blir det stressigt, då måste jag ringa folk och fråga vad händer nu? Vem är med vem? Hur går det till? Hur har ni tänkt?, berättar Tony.

Men trots att han inte ännu vant sig vid den nya rollen, är han lättad över att han lämnat över stafettpinnen.

– När David sa att han ville göra det, var jag överlycklig. För jag slapp den tunga lasten, det är ett väldigt tungt jobb.

Vårens säsong av Let's Dance har premiär 18 mars 2023 på TV4.

David Watson
David Watson har deltagit som proffsdansare i Let's Dance, men är nu dansdirektör efter Tony.


Foto: TT

Annons