Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tony Irvings hårda ord om Charlotte Kalla – efter framgången i Let's Dance: "Gör mig förbannad"

21 jul, 2023, 16:30 
Vendela Lönnqvist
Tony Irving håller inte inne på orden...
Tony Irving håller inte inne på orden...

Nu berättar Tony Irving öppet och sanningsenligt om vad han egentligen tyckte efter Charlotte Kallas stora framgång i Let's Dance.

Annons
Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejtBrand logo
Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejt

Sedan programmets start 2006 har den brittisk-svenska proffsdansaren Tony Irving, 57, suttit bakom jurybåset i Let's Dance.

Han blev snabbt betitlad som den mer tuffa jurymedlemmen, då han sällan smörade med orden till de kända deltagare som tävlade om äran och den åtråvärda glasskon som delas ut till vinnaren i sista avsnittet.

Tony Irving mest kritisk av jurymedlemmarna i Let's Dance

Nej, istället sa Tony precis som han tyckte och gav ofta tips och tricks på vägen – för honom handlar ju programmet om dans och att dansarna, bland annat Anders Bagge, Maria Montazami, Markoolio och Pernilla Wahlgren, ska få ut så mycket som möjligt av hans respons.

Det var också Tony som oftast delade ut lägst poäng i slutet av varje dansnummer, oavsett vad publiken, jurykollegorna, tittarna eller dansarna tyckte.

Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”Brand logo
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”

De vann senaste säsongen av Let's Dance

I den senaste säsongen tävlade bland annat Hampus Hedström, Renaida Braun och Charlotte Kalla – samtliga tog sig till topp tre med sina proffsdansare till partners.

Annons

Och årets säsong var extra speciell. Det var nämligen första gång en deltagare tävlade gravid.

Charlotte Kalla var gravid – kom tvåa

Skidstjärnan Charlotte Kalla, 35, tackar sällan nej till en utmaning – och Let's Dance som gravid blev inget undantag.

När hon tackade ja till programmet visste hon inte att den svängiga tävlingsresan skulle genomföras med ett barn i magen. Men som den tävlingsmänniska hon är kunde hon inte motstå frestelsen.

Tony Irving om Charlotte Kallas framgång i tv-programmet

Och längdskidåkaren tog sig faktiskt hela vägen till final. Där stod hon jämte Hampus Hedström och Ines Maria Ștefănescu.

Tyckte du att Kalla gick för långt?
Tyckte du att Kalla gick för långt?

En bravur, enligt många tittare.

Trist, tycker Tony.

– Hampus som vann var ju den bästa i sista hälften. Men vi hade Johanna Lind Bagge, Rickard Sjöberg och Renaida Braun. De tre för mig var de som jag trodde skulle vara kvar i semifinalen och finalen, säger Tony till Hänt.

Annons

Tony Irvings ilska mot rösterna i Let's Dance

Hans kritik har knappast med Charlottes graviditet att göra, men likt hans (för det mesta) konstruktiva kritik och att det i slutändan är ett dansprogram, handlar det för honom mer om att programmet tappar dansare till förmån för populära idrottare:

– Renaida kom till semifinalen. Men att vi tappade Johanna och Rickard – det var enbart på grund av att Charlotte Kalla är så überpopulär för att hon är duktig på skidåkning. Så vi tappade bättre dansare på grund av att Sverige älskar sina duktiga skidåkare, säger Tony och fortsätter:

– Det gör mig förbannad, eller förbaskad hela tiden, att vi tappar duktiga dansare på grund av att en halvdan dansare råkar vara superkänd i idrottsvärlden.

Annons