Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tony Irvings hemliga samtal med TV4 – kan inte dölja glädjen: "Underbart"

29 jan, 2024, 14:00 
Louise Wibergh Lenti
TT
Tony Irving var glad att få en paus från Let's dance och berättar nu om hans nya entreprenörskap.
Annons
Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsongerBrand logo
Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsonger

Det var i augusti 2023 som allmänheten möttes av det dystra beskedet: Let's dance försvinner från rutan. Efter hela 18 säsonger tvingades det populära programmet pausas.

– Trots att Let's dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren, meddelade Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

Hösten 2023 präglades av hårda åtstramningar i mediabranschen. Varje krona behövde vändas för att få ekonomin att gå ihop vilket resulterade i mängder av omorganiseringar. Även de program som hade till synes höga tittarsiffror behövde ses över för att säkra annonsintäkter och dylikt.

Kaspersen och publiken reagerar

Kristin Kaspersen är en av många som har en stark relation till Let’s dance. Hon var själv med och tävlade 2019 och lyckades vinna hela kalaset tillsammans med dansaren Calle Sterner. Ett par år senare var det sonen Filip Lamprechts tur att kliva in i dansbubblan och även han kammade hem en förstaplats med sin danspartner (och numera kärlekspartner!) Linn Hegdal.

Annons

Under 2023 fick Kaspersen återigen återvända till den älskade Let´s dance-bubblan då hon var programledare tillsammans med David Lindgren.

När nyheten om programmets öde nått Kristin delade hon sina tankar på sin instagram.

"Lets Dance pausar nästa år. Många av er har säkert redan läst det. Litar helt på att TV4 tar ett rätt beslut även om jag tycker det är sååå tråkigt!", skriver Kristin.

Kristian Kaspersen, David Lindgren, Let's dance 2023
Kristin Kaspersen och David Lindgren var programledare för Let's dance 2023.Karin Törnblom/TT

Även hennes följare delade sorgen efter beskedet.

”Så tråkigt, ett av de bättre programmen” skriver en person.

”Så tråkigt. Jag trodde att detta var ett program som alla såg” skriver en annan.

Irving: "Semester från helvetet"

Någon som inte riktigt delade samma sorg för avbrottet var programmets mest karismatiska domare – den svensk-brittiske Tony Irving.

Annons

– Tack gode Gud! Det är helt underbart. Mina vänner bruka säga att man har fastnat om man jobbat med samma sak i tio år. Jag har jobbar med ”Let’s dance” i totalt 19 år. Att vara arbetsbefriad ett år är som att ta semester från helvetet, säger han till Aftonbladet.

Tony är dock väldigt specifik när han säger ”ett år”. Han har nämligen fått uppgifter om att programmet kommer komma tillbaka redan 2025.

– Det är det som TV4 har sagt till mig. Intentionen är att komma tillbaka då. Så nu får jag ett års paus för att återhämta mig och förnya mig. De har gjort samma sak i Norge och andra länder för att kunna förnya programmet, förklarar han.

Vi håller tummarna att Tony får njuta av sin efterlängtade paus och att vi får se honom i panelen igen när programmet återvänder 2025. Han har trots allt tidigare erkänt att programmet är som en drog för honom som han har väldigt svårt att säga nej till.

Men först – glidmedel

Till Aftonbladet berättar Tony att han just nu befinner sig på en väldigt fin plats i livet. Han har många projekt på gång som ger honom glädje i vardagen, bland annat sin turné The Tony Irving Experience och jobbet i dansbandsbranschen. Han har även nyligen startat en Youtube-kanal där han ska lära folk att dansa gratis.

Annons

Pausen från Let's dance har även medfört att Tony Irving fått möjlighet att bredda sin entreprenörskap. Han ska lansera ett nytt glidmedel.

– Jag och Alex är två herrar som har behov av ett glidmedel och de flesta är inte ekologiska. Vet ni, jag får så mycket kemikalier i min röv, och ursäkta, även på min snopp och allt hamnar inuti mig. Hälften av alla glidmedel är tillverkade av petroleum och andra av silikon. Men man använder ju det för att få ett behagligt sexliv. Så nu släpper jag en ekologisk variant, berättar Tony.

Foto: TT

Annons