Tony Irvings livsbeslut – stora vändningen efter Let's Dance

18 maj, 2021, 12:00 
AvIndra Nordemar
Efter att ha fått uppleva dansen igen i Let's Dance 2021, bestämmer sig nu Tony Irving för att själv återgå till dansgolvet.
Tony Irving fick mersmak efter Let's Dance 2021. Nu tar han upp passionen som han tidigare lagt på hyllan.
Annons
Här är ALLA tävlande kändisar i Let’s dance 2021!
Här är ALLA tävlande kändisar i Let’s dance 2021!

Efter lördagens spännande final i Let's Dance stod det klart att Filip Lamprecht och Linn Hegdal tog hem segern mot Anis Don Demina och Katja Lujan Engelholm.

Men det var en jämn match, något som även jurymedlemmen Tony Irving tyckte.

– Vilken fantastisk final vi hade i Let’s Dance. Filip vann, Anis kom tvåa men det kunde ha varit tvärtom. Vi i juryn tyckte de var jämna, men det var ni som valde att Filip skulle vinna. Och faktiskt, hans sista shownummer var outstanding, säger han i ett klipp på sin Instagram.

I klippet, som publicerades redan dagen efter finalen, befinner han sig i en danslokal. Varför då? Jo, efter semi-finalen i succéprogrammet gick dansexperten ut med glädjande besked.

Recept.se Nyhetsbrev

Tony Irving tar upp dansen

I semi-finalen fick jurymedlemmarna chansen att öva in en koreografi med de deltagare som var kvar. Tony Irvings danspartners blev då Kristina ”Keyyo” Petrushina och Hugo Gustafsson. Och efter det fick han mersmak.

Annons

– Jag längtar till att börja dansa igen själv nu. Jag hade tappat all lust. Efter 40 år av dans var jag lite trött på det, och jag tänkte att ”nu har jag slutat som tävlingsdansare”. Det gjorde jag vid 42. ”Nu ska sluta som showartist”, det gjorde jag vid 52. Nu satsar jag för 60 och tänker, varför fasiken ska inte jag ha roligt med dans?

Ska hålla kurser

54-åringen har förutom show- och tävlingsdans hållit i olika kurser genom åren, och det är alltså det han nu tar upp igen.

Det är med dansaren Cecilia Ehrling Danermark som Tony återgår till dansgolvet, då duon tidigare har dansat i över tio år tillsammans.Tony Irving har varit en professionell dansare i många år och har den högsta internationella danspedagog- och domarutbildningen i både standard- och latindans.

– Så nu börjar jag dansa igen. Jag ska ha lite klasser och börja röra på mig. Vågar du börja dansa? Kom igen, ta en svängom! säger en peppad Irving på Instagram.

Foto: TT

Annons