Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tony Irvings uppgörelse med okända maken Alexander Skiöldsparr

28 mar, 2023, 09:00 

Tony Irving och maken Alexander har en uppgörelse inte många vet om.

Annons

Tony Irving var med och startade Let's Dance i Sverige, och har suttit med i juryn sedan första säsongen 2006. Han är ständigt i rampljuset, och är inte rädd för att säga vad han tycker.

Privatlivet är det desto tystare om. Nu öppnar Tony upp om maken Alex för Svensk Damtidning.

Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejtBrand logo
Produktionens fräcka drag – skämde ut Tony Irving på dejt

Tony Irving trappar ner – egna orden

Tony Irving bor i Norrtälje med maken Alexander Skiöldsparr, och de har kilat stadigt i över tio år. De sa "ja" till varandra i ett vackert sommarbröllop 2015, och lever lyckligt med sina hundar.

Trots sitt heta kändisliv trivs Tony i idylliska Norrtälje, långt bort ifrån folkmyller och kamerablixtar. Han planerar inte heller att flytta, men det senaste året har Tony genomgått en livsförändring tillsammans med maken.

Annons

Det var i höstas som han meddelade att han valt att trappa ned, och bara jobba halvtid ett par månader framåt.

"Nu är det en lugnare period och ett annat val av livstil för ett tag".

Tony Irvings beslut med maken Alexander

Svensk Damtidning träffar Tony, och då berättar han om vad som blev startskottet för beslutet. Tony arbetar mycket, både ideellt och med sin vanliga dansverksamhet. Han är vice ordförande för Dansportförbundet, engagerar sig i RFSL och Pridefestivalen – ja, totalt hade han elva ideella uppdrag vid sidan om sitt jobb. Det blev för mycket.

– Då kom jag fram till att jag ska backa från allt ideellt arbete. För Alex, min man, och jag satt ner och kom underfund med att jag jobbade nästan 35 timmar i veckan med ideella uppdrag, berättar Tony Irving för Svensk Damtidning.

– Med mitt jobb blev det för mycket. Och under pandemin upptäckte jag ett annat sätt att leva.

Vad var det för sätt att leva?

– Att vara hemma. Året innan 2019 var jag hemifrån 82 kvällar. Det är 164 dagar. Plötsligt under pandemin var det tvärtom. Jag var hemma hela tiden. Jag har en så bra relation med min man, vi upptäckte att det är roligt när jag är hemma! Jag beslutade att jag inte skulle pendla så mycket, att jag inte skulle vara bort så mycket. Prioritera hur vi har livet nu, berättar Tony Irving.

Tony Irving och maken Alexander Skiöldsparr sitter i soffan i hemmet i Norrtälje
Tony vill spendera mer tid med maken.

Foto: TT

Annons