Tragiska sanningen om relationen med Agnetha Fältskog – Abba-profilen avslöjar själv sprickan

22 okt, 2021, 08:43 
Abba

Abba-profilen avslöjar sanningen om sin relation med Agnetha Fältskog.

Annons
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

Janne Schaffers historia med Abba går långt tillbaka i tiden. Man kan säga att den fick sin början 1971, när Björn Ulvaeus och Benny Andersson agerade producenter på Ted Gärdestads första album. Janne spelade på skivan och blev senare upplockad när duon grundade Abba. Han har spelat gitarr på ungefär femtio av Abbas utgivna låtar.

Berättar om Abba och nya comebacken

Abba
Janne Schaffer, näst längst till höger, var med under Abbas absoluta storhetstid.

Nu har han likt många andra längtat efter Abbas nya album, Voyage. Den släpps 5 november och kommer att rymma tio nyskrivna låtar. Janne ser fram emot att höra slutresultatet.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag är otroligt imponerad över att de fått ihop det nya. Den nya musiken som görs i dag riktar sig mot folk runt 35-40. Vi som är äldre har inte så mycket annat, men Abba fyller den funktionen. De har inte anpassat sig. De har inte hakat upp sig på de nya trenderna eller vad som är på modet. De har behållit den musikaliska integriteten, säger han till sajten Nöjeslivet.

Annons

Man kommer dock inte att få höra några klassiska Janne Schaffer-riff på den nya skivan.

– När det gäller det nya albumet har jag inte varit involverad alls. De gör sin grej och jag gör min. Jag önskar dem all lycka till. Det är otroligt roligt för svensk musik, säger Janne.

"Så nära står vi inte varandra"

Faktum är att Janne och Abba-medlemmarna inte är de intimaste av vänner. De delar många fina minnen ihop – men är inte nära compadres.

– Så nej, jag var inte en av de första som fick höra låtarna. Så nära står vi inte varandra. Jag har lite kontakt med Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog ibland, säger Janne.

Annons