Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet: Därför sänds inte Doobidoo – försvinner mitt i säsongen

07 okt, 2023, 15:00 

Det blir inget avsnitt av Doobidoo under lördagen.

Annons

De som tänkt bänka sig framför det härliga musikprogrammet Doobidoo under lördagen, riskerar att bli besvikna. Det ekar nämligen tomt i rutan, och återkommer först veckan därpå.

Det här är varför.

Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Därför sänds inte Doobidoo under lördagen.

Den som vill se Jonas Gardell, Babben Larsson, Zoie Finer och Rennie Mirro göra upp i Doobidoo får helt enkelt vänta tills nästa vecka. Enligt tv-tablån kommer inget avsnitt, och på SVT Play sänds det först den 14 oktober.

Istället är det ett annat program som petat Doobidoos plats, och det är för ett gott ändamål. Det är nämligen den direktsända insamlingsgalan Tillsammans för Världens Barn som visas istället. Och den väntas bli både underhållande och stjärnspäckad, så man behöver inte hänga läpp.

Annons

Till exempel kommer drottning Silvia närvara, och så även den duon bestående Måns Zelmerlöw och Per Andersson som väntas bjuda på ett spexigt shownummer.

Per Andersson och Måns Zelmerlöw
Per och Måns är aktuella med julshowen Tomten och bocken rider igen i vinter.

Vändningen efter Lasse Kronérs ilska mot SVT

I fjol flyttades Doobidoo i tablån, till lördagar. Detta för att ge plats åt andra program, men det fick programledare Lasse Kronér att rasa:

– Jag kan tycka att de är lite panikslagna. De springer på varenda boll istället för att lita på att det som fungerar faktiskt fungerar. Vi har över en och en halv miljon tittare som faktiskt sätter sig ned på fredagskvällarna även fast det finns SVT Play. Då flyttar man oss till lördagar i höst för att man ska göra något annat istället, sa han till Aftonbladet då.

Men tittarna skulle visa sig följa med. Fjolårets höstsäsong, som var den första att sändas på lördagar fick succéartade tittarsiffror:

– Det är helt osannolikt. Premiäravsnittet sågs av närmare 1,3 miljoner. Trots att vi får en sämre dag är vi ändå på tittartoppen och det känns så jävla roligt. Under de 17 år som programmet har sänts är det nog bara tre eller fyra gånger som vi inte legat etta. Vi krossar fortfarande och det är helt sanslöst, sa Lasse Kronér till tidningen.

Foto: TT

Annons