Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet till David Hellenius mitt i säsongen – efter krisen

03 dec, 2023, 14:00 

Här är orden som David Hellenius inte vill höra.

Annons

Det är nog ingen som undgått den kris som pågår just nu på TV4. Likt många andra har de påverkats av rådande lågkonjuktur, och har infört flera sparpaket för att få pengarna att räcka längre.

Program har pausats, och älskade profiler har omplacerats.

Nu har det nått veteranen David Hellenius.

Allt du vill veta om David HelleniusBrand logo
Allt du vill veta om David Hellenius

Oron kring Let's Dance – efter beskedet om paus

Den första bomben som slog ner var att Let's Dance tar en paus efter 18 säsonger i rutan. Sedan kom beskeden på löpande band: Biggest Loser, Talang och Karl Fredrik på Österlen är bara tre av programmen som satts på paus till förmån av andra satsningar.

– Vi måste skapa plats för helt nya program och då behöver vissa program slå tillbaka, sa kanaldirektör Fredrik Arefalk till Aftonbladet om beslutet.

Annons

Förklaringen är alltså att programmen pausas, men experter undrar om man ens planerar att ta tillbaka dem i tablån.

– Frågan är om Let’s Dance ens ska komma tillbaka, sett till de dalande tittarsiffrorna. Det beror givetvis på om TV4 lyckas vända sin annonsaffär till det bättre, har Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen sagt till Svensk Dam.

Let's Dance-juryn
Det blir ingen Let's Dance 2024.

Orden om David Hellenius han inte vill höra – jämför med Bianca Ingrosso

I en krönika för Svensk Damtidning konstaterar Lars Johansson att fler program kan komma och ryka – och att ingen sitter säkert.

Annons

– Märker kanalen att det flyger hyfsat utan den stora och dyra dansproduktionen i rutan kan fler kostsamma program stå på tur att ”pausas”. Här finns miljoner och åter miljoner att spara.

Nu har David Hellenius framtid hamnat i strålkastarljuset i en ny krönika i Expressen av Mattias Bergqvist. Han konstaterar att flera av de program som finns på TV4 inte hänger med i utvecklingen, och inte längre håller måttet. Bergqvist tar upp exempel som Idol, Solsidan och Ondskan.

Och Hellenius hörna:

– Underhållningsprogrammen, de som finns kvar, hänger inte heller med. Jämför ”Hellenius hörna” med ”Bianca” i Kanal 5 och TV4:s program känns som en dinosaurie, särskilt med förlängd sändningstid.

Ja, det kan inte vara roliga ord för David att höra, som ju lett Hellenius hörna sedan 2010.

Foto: TT/TV4

Annons