Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trump går till attack - efter historiska bilderna på svenska landslaget: "Hamnar i helvetet!"

07 aug, 2023, 13:00 
Samuel Björn
Donald Trump
Igår gick Sverige vidare till kvartfinal i fotbolls-VM efter att ha besegrat USA i åttondelsfinalen på straffar.

Efter det historiska straffavgörandet - nu går Donald Trump ut med kritik.

Annons
Kungens hån mot Donald Trump!Brand logo
Kungens hån mot Donald Trump!

Igår tog sig svenska landslaget till kvartsfinal i fotbolls VM i Australien. Detta efter att man slagit ut USA i åttondelsfinal efter ett nagelbitande straffdrama.

Efter matchen gick de forne amerikanska presidenten ut på sin egna sociala mediekanal Truth social och riktade stor kritik mot det amerikanska landslaget. Framförallt riktades kritiken mot 38-årige landslagsikonen Megan Rapinoe.

Historiska avgörandet

USA pressade Sverige rejält under stora delar av matchen och tvingade fram räddningar i stigande svårighetsgrad från den svenska målvakten Zećira Mušović. Men Mušović pallade för trycket, bommade igen och tog matchen hela vägen till straffläggning.

Annons

Efter en straffläggning med mycket nerver och missade straffar klev Lina Hurtig fram med chansen att avgöra det för Sverige.

Straffen fick till vänster, långt in från stolpen och i en bra höjd för målvakten. Alyssa Naeher kastar sig åt rätt håll men famlar med bollen och lyckas i sista sekund slå bort den från att till synes gå in i mål.

Men nya teknologiska målsystemet goal line technology steppar då in och meddelar domaren om att bollen med minsta möjliga marginal faktiskt var över linjen och Sverige kan jubla ut i ett historiskt segerfirande.

Bilden som visar hur bollen faktiskt är över linjen har spridits flitigt på internet och flera stora fotbollsprofiler har kommenterat det historiska avgörandet, då det är första gången goal line technology avgör resultat i en avgörande straff under ett mästerskap.

Donald Trumps kritik

Donald trump har som sagt också uttalat sig efter matchen, men han fokuserar inte på det historiska avgörandet.

Annons

Den gamla presidenten väljer istället att rikta kritik mot amerikanskorna efter deras uttåg i mästerskapet. Han liknar det med den nuvarande makthavaren över USA.

”symboliskt för hur USA blivit under Joe Bidens tid som president”, skriver han på Truth Social.

Landslagsikonen Megan Rapinoe var en av straffsumparna för amerikanskorna.

Under mästerskapet har flera spelare i USA valt att vara tysta under nationalsången, något som Trump tolkat som en protest mot landet.

”Många av våra spelare var öppet kritiska till USA – inget annat land betedde sig på det sättet. Inte ens nära. Woke-kultur är lika med misslyckande. Bra skott Megan, USA hamnar i helvetet!”, skriver han och avslutar inlägget med ”Make America great again”.

Annons