Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-profilen i blåsväder – har blivit sparkad av TV4: “Obegripligt vulgär”

23 feb, 2023, 18:30 
Alexander Bard i Talang
En tv-profil har hamnat i blåsväder efter ett utspel om Mats Löfving.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den tragiska nyheten att Stockholms regionpolischef Mats Löfving hittats död i sitt hem i Norrköping bekräftades av polisen på onsdagskvällen.

– Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt, säger rikspolischef Anders Thornberg.

– Mina tankar går till Mats Löfving, hans anhöriga och arbetskollegor. Vi kommer göra allt vi kan för att stödja dem i denna svåra stund.

4 gånger som Alexander Bard varit i blåsväderBrand logo
4 gånger som Alexander Bard varit i blåsväder

Alexander Bard i blåsväder – har blivit sparkad

Mats Löfving blev under de sista månaderna av sitt liv föremål för en intensiv mediebevakning. Detta på grund av hans privata relation med dåvarande underrättelsechefen Linda Staaf.

Annons

Tragedin bakom hans bortgång diskuteras flitigt på de sociala medierna. En av de mest högljudda rösterna tillhör den före detta Talang-profilen Alexander Bard, vars Twitter-konto har 140 000 följare.

Han anklagar medierna för att ha en skuld i dödsfallet – samtidigt som historikern Mikael Nilsson var snabb med att påpeka att Bard själv uttryckt sig i mycket hårda ordalag om Linda Staaf-härvan.

Nu anklagas Bard för dubbelmoral.

"Så obegripligt vulgärt. Att tro att man går emot etablissemanget. Men i själva verket leva för att vara en del av det", skriver en användare.

"Hur falsk är du, Alexander?", skriver en annan.

"Varför försöka göra billiga poänger på detta?", skriver en tredje.

TV4 fattade beslutet

Det var Bards frispråkighet som tvingade honom att lämna uppdraget som jurymedlem i Talang. TV4 fattade beslutet efter att Bard skrivit förklenande om Black Lives Matters-rörelsen.

– TV4 har varit i kontakt med Alexander Bard under kvällen och har gemensamt kommit fram till att det inte passar att han fortsätter som jurymedlem i Talang, som är ett varmt underhållningsprogram på TV4 och min bedömning är att vi av hänsyn till alla inblandade inte kommer att kunna genomföra produktionen på det sätt som vi önskar, sa Lotta Edvardsson, exekutiv producent för Talang, i en kommentar till Expressen.

Men Bard hävdade att sortin var frivillig.

– Talang passar inte med den politiska, spirituella persona som jag odlat. Det här är ett beslut som växt fram under de senaste tre månaderna när jag hållit på med andra saker, sa han till Expressen.

Annons