Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV-profilen petas – kanalens chockbesked: ”Väldigt överraskad”

22 mar, 2023, 15:00 

Johanna Ojala väljs bort.

Annons

I många år var Johanna Ojala en av experterna i SVT:s Vinterstudion, där hon kommenterade längdskidåkning tillsammans med folkkäre programledaren André Pops.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

När SVT tappade skidrättigheterna till Viaplay föjde Johanna Ojala med och blev konkurrentens nya programledare. Bland annat har hon synts i Viaplay Vinter med kollegan Peter Jihde.

Johanna Ojala och André Pops
Johanna Ojala syntes tidigare i SVT:s Vinterstudion tillsammans med André Pops.

Johanna Ojala: ”Väldigt överraskad”

Men det har också blivit annat än skidåkning. När Viaplay köpte rättigheterna till damallsvenskan landade hon rollen som programledare, något som förvånade henne.

Annons

– Jag blev väldigt överraskad men också glad, det är en ära så klart. Uppenbarligen är det någon som ser en potential och känner förtroende för det jag gör och lyckas åstadkomma och leverera. Det är väldigt fint, har Johanna Ojala sagt till Expressen.

Johanna Ojala
Johanna Ojala.

Därför byts hon ut

Men när det snart är dags för en ny säsong kommer Johanna Ojala inte längre synas i rollen som programledare. I stället kommer Suzanne Sjögren och Lovisa Lagerkvist Giertta ratta sändningarna.

Annons

– Det har alltid varit vår ambition att Suzanne Sjögren ska jobba med vår långsiktiga satsning på damfotbollen. Och den här säsongen funkar det bättre för Suzanne att kombinera programledarrollerna i damallsvenskan och Formel 1-studion, säger Viaplays presschef Fredrik Johansson till Expressen.

Suzanne Sjögren
Suzanne Sjögren tar över som programledare.

Foto: TT

Annons