Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar efter SVT-profilens beteende i sändning: ”Livsfarligt”

02 jan, 2023, 12:00 

Pernilla Wiberg berättar nu själv om hårda kritiken.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var en ren slump att Pernilla Wiberg fastnade för skidåkning. Som ung höll hon även på med basket, gymnastik och friidrott – men det var ute i kylan och skidspåren hon insåg att hon hörde hemma.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Och det är både hon och Sverige mycket glada för. I dag är hon en av Sveriges mest framgångsrika skidåkare och under karriären blev det två OS-guld, fyra VM-guld och 24 världscupsegrar.

Pernilla Wiberg i veterantävlingen SkiStar Invitational vid alpina VM i Åre 2019
Pernilla Wiberg i veterantävlingen SkiStar Invitational vid alpina VM i Åre 2019.

Pernilla Wiberg flyttade till Monaco

Sedan flera år tillbaka bor hon i Monaco med sin familj. Hon flyttade till furstendömet 1994, men ser ofta till att besöka Sverige för att hälsa på sin mamma i Norrköping och agera expertkommentator i SVT:s Vinterstudion.

Annons

– Jag älskar mitt liv. Jag jobbar med det jag tycker är roligt, kanske lite mycket ibland, men jag har en bra balans i livet. Och så har jag en underbar familj, har hon tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Pernilla Wiberg om kritiken i SVT

Pernilla Wiberg har varit en del av SVT:s Vinterstudion i över 10 år. Ända sedan starten 2007 har hon synts ihop med SVT-veteranerna André Pops och Yvette Hermundstad vid sin sida.

I slutet av förra året sågs hon även i tv-rutan under en världscupstävling i skidskytte, vilket inte tillhör vanligheterna. Tittarna reagerade kraftigt och många tyckte att den alpina experten var på fel plats.

– Jag såg... Sociala medier nu för tiden är ju livsfarligt, säger Pernilla Wiberg till Expressen.

– Så fort man gör någonting så får man svar på tal där. Det var väl några kommentarer: ”Men Gud SVT, vad gör Pernilla Wiberg på en skidskyttetävling”.

Programledaren André Pops och alpina expertkommentatorn Pernilla Wiberg
Programledaren André Pops och alpina expertkommentatorn Pernilla Wiberg i SVT:s Vinterstudion.
Annons

Programleder Idrottsgalan med Måns Zelmerlöw

Att Pernilla Wiberg söker sig utanför sin ”komfortzon” borde inte överraska någon. Den 16 januari programleder hon Idrottsgalan tillsammans med artisten Måns Zelmerlöw.

Det blir första gången för Pernilla, men som tidigare elitidrottare är hon van att ta ut svängarna och prova på nya saker.

– Jag har aldrig gjort något sånt förut. Men jag som elitidrottare känns det lite roligt med sånt som kittlar och som man inte riktigt har kontroll på för att utveckla sig själv och göra något annat.

Pernilla Wiberg programledare Idrottsgalan med Måns Zelmerlöw
Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw programleder Idrottsgalan den 16 januari.

Foto: TT

Annons